Oskulden rök med kläderna på

Nätet är mitt andra hem. Typ. Jag gör det mesta där. Förutom att äta och sova. Prylar köps, bilder läggs upp, bloggen skrivs, nyheter läses och inspiration hämtas. Med mera, med mera, med mera, med mera. Men en sak har länge varit ogjord. Lite märkligt kan tyckas. Men nu. Efter knappt 34 jordsnurr. I veckan blev jag av med oskulden. Oskulden att handla kläder på nätet.

Jag vet inte riktigt varför det dröjt så förbaskat länge men jag har väl helt enkelt inte hittat något lämpligt skäl till att slå till. Dels handlar jag inte kläder särskilt ofta och när jag väl gör det så gör jag det halvspontant när jag snubblar över något på stan. Den här gången råkade jag dock ramla in på AddNature och deras vinterrea och så plötsligt satt jag där med en beställning i knät.

Två väldigt bra saker med den beställningen kan vara värda att notera (förutom priserna). Och nej nej, det här är inget sponsrat inlägg om någon nu skulle få för sig det. Högst personliga reflektioner med andra ord. Hur som helst.

  1. Miljöfrakt. Ja, med DHL som leverantör kan jag för en tia extra välja bort transportmedel som inte anses miljövänliga. Den tian kan jag med lätthet spendera, det finns ingen sko som klämmer för den summan i det sammanhanget. Jag har inte sett det här tidigare, antingen för att jag inte har handlat något där DHL har levererat eller så har jag inte tittat. Men valet finns där och jag gillar det.
    DHL miljöfrakt
  2. Miljöfrakt. Ja, med DHL som leverantör kan jag tydligen också få tillbaka tian om jag betalat för den men där miljövänliga transporter inte har kunnat garanteras. Det är dock min högst egna teori för en tia fick jag tillbaka men jag fick inte riktigt klarhet i varför. Högst teoretiskt alltså (trots kontakt med kundservice som inte kunde ge något rakt besked) men om ärligheten är på den nivån så är jag väldigt tacksam. Jag står inte och faller med tian men jag gillar attityden i det här fallet.

Nöjd so far alltså. Däremot har jag hört mindre smickrande rykten angående AddNature, att de inte har kollektivavtal för sina anställda exempelvis. Det känns inte alls lika sexigt men hur vida det stämmer vet jag inte. De kanske själva kan svara på det?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Helt korrekt. De saknar kollektivavtal, jag har jobbat där tidigare som lagerarbetare och packat paket. Med en heltidslön på 17500 kr/månaden (2 år sen). Nu har de sen tre veckor tecknat kollektivavtal. Men de har inte implementerat det än och diffen mellan dagens lön och kollektivavtalets är stor. Det är med andra ord bäddat för konflikt där i höst

  2. ”Spännande”. Det är ju med andra ord läge att dra sig för att shoppa där då tills allt är löst. Det kanske lär märkas i och med framtida prisjusteringar (uppåt)?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.