Podcast-knarkande i sin linda

Jag tror att jag håller på att utveckla något sorts podcastknarkande (allt är relativt), efter att tidigare nästan inte konsumerat formatet någonting alls. Det är fortfarande i sin linda känns det som och än har jag inte riktigt fått tiden att räcka till fler än ett par-tre stycken (därför kanske jag inte är så fast än) men å andra sidan är det fullt tillräckligt. På jobbet blir det svårt att lyssna och fokusera på pratet samtidigt som det ska hanteras textmängder deluxe. Däremot är de perfekta att ha i öronen på tjugotvåminuterspromenaden enkel väg till och från jobbet och med de veckovisa utgåvorna hinner man precis lyssna klart på avsnitten innan de nya går online.

Så, vad lyssnas det på?

Slashat.se
Teknikpodd, på ett sådant där seriöst oseriöst sätt som bara ett par goa Göteborgare kan sy ihop. Går på dryga timmen igenom veckans tekniknyheter från himmel till helvete och även om nyheterna inte är nyheter längre så är det skönt att höra andras resonemang och som vanligt – man lär sig något nytt varje dag.

Jag upptäckte dem förövrigt via Array.se för knappt ett år sedan och av alla avsnitt så var det ett nästan-tre-timmars-jublieums-avsnitt jag fastnade för. Sedan dess, veckovis lyssning. Fungerar det så blir det liveshowen på tisdagar klockan tjugo, annars jobbpromenadslyssning medan vindarna piskar mig på Frösönbron. Är du teknikintresserad och gillar det lättsamma stuket i rapporteringen? Då är Slashat grejen. Börjar du dessutom lyssna nu så har du bara 260 avsnitt att ta igen…

Vagabonds resepodd
En ganska färsk podd som bara funnits sedan i höstas, men det här kan vara något som blir riktigt bra i längden. Avslappnande med inspirerande innehåll på strax under timmen per avsnitt gör det här helt klart lyssningsvärt. Lite ljudteknikdilemman verkar de dras med men å andra sidan så sker inspelningarna lite här och var, vad det verkar. Världens löpning är exempelvis inspelad på ett café och jag måste säga att det var en skön miljö även för mig som lyssnare. I jakten på nästa resa så kan det här bli ett perfekt tidsfördriv.

In other news…
Det finns några andra som jag, i brist på annat, ägnar lite intresse ibland också. Macradion brukar fungera men det var ett tag sedan nu, OffAir lyssnade jag på för första gången förra veckan men det var ingen podd jag fastnade direkt för. P3 Dokumentär-podden är fantastiskt bra och de håller riktigt hög nivå på sina program.

Vad lyssnar du på?

Podcasts

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.