Jag kör en #tbtThrowback Thursday, och det är nästan så jag funderar på om det är dryden.se-premiär till och med, även om jag härjat runt med fenomenet både på Instagram och Twitter emellanåt. Vad sägs om lite Bryan Adams, Helsingborg och vackra Sofiero?

När: 3-4 juni 2004
Vad: Bryan Adams-spelningar x2.
Kuriosa: 3-4 timmars köande gav frontline båda kvällarna.

Vi drar tillbaka tiden lite, till 2004 närmare bestämt och ett par dagar i tidiga juni. Bryan Adams kör en turnésväng och passar på att återvända till Sverige (och Danmark) efter två års frånvaro, nu med nya plattan Room Service i bagaget. Vi hänger på och lyckas till att börja med lösa rekordbilliga tågbiljetter från Östersund till Helsingborg. 143 spänn per skalle. Har fortfarande aldrig kommit ens i närheten av det.

Sedan avverkar vi hans spelningar i Sofiero slottspark utanför Helsingborg och även Mølleparken i Ålborg, Danmark, dagen efter. Vänlig personal på Radison vid Göteborgs Centralstation, dit vi anlände med bilskjuts några timmar efter Sofiero-spelningen, lät oss dessutom vila ut i hotellfoajén några timmar innan den tidiga båtavfärden till Fredrikshamn. Sedan båt över vattnet, nytt bra gig och med en betydligt mer taggad dansk publik än den svenska kvällen innan. Efter två dagars “turnérande” var Bryan-konserter nummer sju och åtta därmed till historiken.

Bryan Adams, Helsingborg 2004

Bryan Adams, Helsingborg 2004

Bryan Adams, Aalborg 2004

Bryan Adams, Aalborg 2004

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här