Anti-resa, april och avslutade kapitel

Det är dags för lite nedgång i humör på den här bloggen. Man måste ha det ibland också så man förstår hur bra man faktiskt har det. Dåliga tider bygger karaktär och skapar erfarenheter. Så. I proudly presents; saker som suger ganska hårt just nu, med ett ganska snävt i-landsperspektiv utan hänsyn till Ukraina-kriser eller ozonlagret över sydpolen.

Så. Icke kronologisk ordning.

  • Jag har ingen resa bokad. SAS-appen är tom, kalendern lika så. Det finns bara en PREL-anteckning i kalendern för i sommar och sommaren är som vi alla vet helt fantastiskt långt bort. Egentligen inte så alarmerande, vid den här tiden förra året stod jag på samma status och vi vet ju alla hur det slutade (36 38 enkelresor till en längd av ett varv runt jorden – så, nu vet vi alla hur förra året slutade). Inkorgen däremot, den är full. Full av mail märkta med ”Resor & roadtrips”-filtret. Alternativ finns det alltså gott om, det handlar bara om att jag ska få tummen ur min stora (nåväl) röv och bestämma mig till vilken av alla hundraartontusen platser jag ska åka till först. Ett blogginlägg om det kommer. Sen. Senare. Typ.
  • Träning. Det är som vanligt. April och även delar av mars. Varje år. Samma visa. Jag kör på bra från oktober till februari, för att sedan gå in i någon märklig dvala. Jag kom upp från bodypumppasset igår eftermiddag och kände bara ett ”jaha, då ska man duscha också”. Jag menar, inställningen! Well. Löpning då, som jag ändå kört en del det senaste? Det fungerar men det är inte tillräckligt kallt ute för att grisa sig igenom ett pass i tio-femton minusgrader och bygga karaktär, det är inte tillräckligt varmt för att det ska vara ett skönt sommarpass och svettas som en gris. Det är bara april. Motvindens månad. Snöstormarnas tillika försommarens månad. De kalla fjällvindarnas månad, och då spelar det ingen roll att det varit den mildaste vintern sedan Gustav III regerade.
  • Jag har punka på cykeln och måste ta den med bilen till verkstaden. Nej men seriöst, jag är helt ointresserad av att byta däck, slang och annat trams så kom inte med sådant tjafs.
  • Jag börjar inse att det där med att spela fotboll är ett avslutat kapitel. Efter att inte ha rört en fotboll på två månader och inte ens har en tendens att sakna det så… tja. Glädjen försvann delvis när knät sa ifrån på konstgräset i februari. Går det inte köra för fullt så är det ingen idé att kör alls och motivationen för att träna upp knät lyser ganska friskt med sin frånvaro. Jag kan göra roligare saker än att stå på sidan vid en division 4-match vid en valfri snålblåsig fotbollsplan i Jämtland. Jag brottas dock med lojaliteten här. Laget före jaget. Och även om jag inte saknar själva fotbollandet så är ju laget ändå något mer.
  • Det suger stenhårt med det faktum att jag kanske (!) har slutat spela fotboll. Va fan, något som mer eller mindre varit en självklarhet sedan jag var fyra, med några års uppehåll. Slut? Sådär bara? Vad är det för tramsinställning? Kämpa!
  • Jag vet inte vad jag (eventuellt) ska ersätta fotbollen med. För jag måste få ut energin på något sätt, om jag nu ska runda av karriären (alltså, märker ni hur många halvgarderingar jag slänger in här med mina ”om”, ”kanske” och ”eventuellt”?). FIFA i soffan fungerar inte riktigt i längden. Jag behöver något annat. Det finns små idéer men jag är ju så jävla snål ekonomisk också. Jag kanske bara måste konstatera för mig själv att saker kostar, och sedan leva med den insikten och ha roligt istället för att ha pengar i fickan. Dem har man ändå ingen glädje av när börsen kraschar och all världens valuta förutom Bitcoin blir värdelös. Typ.
  • Det är lätt att vara efterklok men på tal om Bitcoin så äger jag inte ett enda öre i den valutan. Med facit i hand så. Ja. Ni vet.

En sista saker som suger – att den här listan blev ganska för lång. Det kan å andra sidan betyda att det är färdiggnällt på ett tag. Over and out därmed.

2 KOMMENTARER

    • Dörren är öppen för något nytt men fotbollen avsäger jag mig aldrig från, även om jag slutar spela. Men det finns ju andra sätt att uppleva den på. Men ja, resekontot måste nog fyllas på. Snart. Igår. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.