Död, kondens och näthat

Från en ganska sömnig måndag med trötthuvudet under armen, kaffet ständigt sipprande ner i strupen men med ett koffeintillskott som aldrig fick fäste i kroppen. Och givetvis ett Twitterflöde till bredden fyllt med glada tillrop om Pool-torsken igår. Till en tisdag och med några tänkvärda noteringar som snappades upp och som är värda att ta med sig. Så här:

“Jag började tänka hur idiotiskt det är att lägga pensionen sist i livet. Det är ju som att spela roulette.”.

En tänkvärd intervju i textform med Linda Waxin om hur saker, ting och död kan få världen att vändas uppochner och som mynnar ut i att man plötsligt ser saker och ting på ett helt annat sätt. Läs. Nu. Här.

Dagens bästa citat kommer från Jonas Thentes debattartikel i Dagens Nyheter för en vecka sedan, avdelningen näthat.

“Även jag har raljerat med detta att näthatarna i allmänhet brister i språkbehandlingen. Man brukar lustfyllt citera deras åsikter ordagrant. Poängen man vill få fram är förstås att detta är obildade människor – i motsats till oss medelklasspersoner som angrips, vi som läser ledar- och kultursidorna och hånflinar åt barbarerna som kan stava till ”fitta” men aldrig till ”recension”.”.

Fantastiskt träffande.

Jag noterar också att alla, år 2014, fortfarande inte förstår att kondensstrimmorna på himlen i elva fall av tio härstammar från ett nyligen passerat flygplan. Så även den här gången. Antingen Finnairs flight till JFK eller också en Gulfstream IV. Pick one.

Så. Jag tycker vi håller där för idag. Tisdag är på gång. Bring it on.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.