Kan ni inte bara stanna hemma istället?

Saker jag inte förstår. Del 62345. Varför lämnar man något i förtid?

Så här. Du är på gymmet. Ett bodypump-pass. Det börjar lida mot sitt slut och det är bara magövningarna kvar. Stång och vikter behövs inte längre. Istället för att fokusera på de sista övningarna så börjar flera av dina träningskamrater att plocka undan sina använda prylar. Det blir spring i lokalen och ingen verkar vara direkt sugen på att köra på de fem sista minuterna av passet. Instruktören är märkbart irriterad och trots annonsering om att “vi plockar bort när vi är klara” så finns det ändå en skara som struntar i den upplysningen. Merparten av oss som vill köra klart blir störda. En minoritet vinner ett par minuter på att komma först upp i duschen.

Så här. Du är på en arena. En hockeymatch tillsammans med 11500 andra personer. Matchen börjar lida mot sitt slut och det är tre effektiva spelminuter kvar. Det står 2-1 till hemmalaget. En kvittering och det kan bli förlängning. Folk börjar så smått lämna evenemanget och bege sig hemåt. Spring i arenan. Tjockisen framför dig reser sig upp och skymmer sikten. Stämningen förtas. För att folk måste hinna till sin parkerade bil för att slippa köerna. Bortalaget kvitterar en halv minut före full tid och det blir förlängning. Ett par tusen av åskådarna kommer på sin höjd att få läsa om det på webben en timme senare.

Så här. Du är på en konsert. En rockkonsert och det är fullsatt i lokalen. Bandet har kört energiskt i knappt två timmar och kliver av scenen. Inga lampor tänds och de mest hängivna längst fram gör allt för att så snabbt som möjligt få tillbaka sina idoler på scenen. Alla vet att de kommer tillbaka och kör minst fyra-fem låtar till. Och ja. Bandet kommer tillbaka och pressar det sista ur sig själva och ger fansen en halvtimme till med de sista svettdropparna, allsång med publiken, gåshud och hela paketet. Ett knippe människor har redan nöjt sig med att se första setet och har rest sig upp och gått. Säkert stått i vägen på sin väg ut och stört andra besökare.

Vad är det här om? Varför har vissa människor alltid så bråttom iväg från ett evenemang av något slag som de i början ändå har avsatt tid för? Avsätter man bara 80% av tiden och nöjer sig med det? Är det viktigt att vinna de där två-tre minuterna på gymmet? Är det viktigt att komma hem tio minuter tidigare istället för att se slut på matchen? Är det värt att missa en tredjedel av en konsert man har betalat ofta ganska dyra pengar för? Och den största frågan av alla – skiter ni i alla oss andra som vill uppleva hela evenemanget utan massa hetsiga omkringspringande muppar som ändå inte verkar bry sig?

Så? Har ni inte tid – stanna hemma. Har ni ingen lust – stanna hemma. Är ni rädda för bilköer? Åk inte iväg i första läget utan stanna helt enkelt hemma. Gör er själva en tjänst. Gör oss mer hängivna en tjänst. Alla vinner på det. Tack på förhand.

Föregående inläggDöd, kondens och näthat
Nästa inläggMed laxen på djupa vatten
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Tyvärr kan jag inte svara. Jag är lika undrande. Varför?! Om man inte har “tid” att stanna hela träningspasset, se hela matchen o.s.v., ja, men stanna hemma då!!! Det är min åsikt…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.