Med orange packning på ryggen

För snart tre år sedan skrev jag ett inlägg om en kameraväska som då släpptes av Lowepro, i deras PhotoSport AW-serie. Idag hade herr Ewenson grävt i mitt djupa arkiv och hittat tillbaka till det gamla igendammade inlägget, Något att bära med sig. Då var jag sugen, men hur blev det? Den som eventuellt har varit lite uppmärksam bland inlägg och bilder här vet nog redan svaret. Annars så passar jag på att svara på frågan, men i ett lite längre utlägg än ett vanlig traditionellt kommentarssvar.

Ja, det blev en orange variant på 200AW-versionen och jag minns faktiskt inte exakt när köpet blev av snubblade senare över ett blogginlägg som visade att jag köpte den i februari 2012 från Cyberphoto. Det betyder drygt två års användande och den har fått vara med om en del, min nya omtyckta resekamrat. Mountainbike-turer i fjällen, toppturer på skidor, toppturer till fots och även som handbagageweekends i runt om i Europa och som dagspackning i Karibien. Som det kanske framgår så tycker jag om väskan och det finns ett antal primära skäl till det.

På pluskontot:

 • Rymligheten. Den ser inte mycket ut för världen och kameradelen tar ju en del plats, vilket i sig inte är så konstigt. Men den går att packa på höjden ganska bra och är väldigt flexibel om det inte rör sig om kameraprylar utan mer om kläder. Cityweekend i någon europeisk storstad? Då är det här den enda väskan jag behöver.
 • Ergonomin #1. Sidofacket som gör att man kan plocka ur kameran utan att ta av sig hela ryggsäcken – solklar win och ett störningsmoment mindre att tänka på. Snabbt ur med huset, snabbt ner med huset.
 • Ergonomin #2. Själva ryggen av väskan är av lite hårdare modell med tydliga kanaler för luftcirkulation. Det ska innebära att den inte ska bli sjöblöt om man råkar svettas lite, men för egen del så hjälper det föga. Svetten rinner dock fint längs ryggraden istället. Jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt men det spelar dock mindre roll. Med hjälp av remmarna och formen så sitter väskan som ett smäck oavsett den är fullpackad eller så gott som tom, oavsett jag går på stranden eller åker i 80 knyck ner för skidbacken.
 • Färgen. Den finns även i svart och färg är en smaksak men med orange så syns man. Viktigt i vissa avseenden.
 • Kvaliteten. Den har som sagt varit ute på ett antal resor och slängts runt som handbagage och rullat några varv i skidbackar här och där. Än så länge så kan man knappt antyda en skråma på den. För det priset är det outstanding kvalitet.
 • Regnskyddet. Jag har aldrig använt det men det finns och det ska finnas. Punkt.
 • Fästen på undersidan. Där kan man exempelvis hänga stativet. Perfekt!

Ett par-tre svaga punkter:

 • Rymligheten. Japp, även här. Har man ganska många kameraprylar att ha med sig så är det är inget bra val. I princip så ryms min 7D med 24-105:an på och 12-24:an vid sidan om men sedan är det fullt i kamerafacket. Man kan ju ha fler prylar i toppfacket så klart men där ligger de suboptimalt.
 • Alla remmar. Ja, remmarna är kalasbra. Så länge de används. När de inte används så hänger de mest och slänger och är i vägen. Jag önskar att det fanns någon rem-uppsamlare som man kunde knyta fast dem med när man inte använder dem.
 • Bärigheten. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det i rubriken men när väskan är ganska opackad så har toppfacket en förmåga att falla ihop. Se bilden från havet här nedan. Inte så snyggt men det är inte min solbränna heller så…

Kort och gott är det här en väska jag skulle rekommendera utan att blinka så länge det rör sig om dagsturer utan så mycket utrustning. Notera dock gärna dess akilleshälar innan du slår till. Kameraväskor bedöms nämligen ganska olika har jag märkt och alla har vi olika krav, tycken och smaker. För 1200 spänn så får man i det här fallet bra byggkvalitet och en gedigen väska där man lätt sliter upp och ner sin älskade kamera.

Nedan bjuder jag på ett knippe av mina användningsområden de här två gångna åren. Och mer lär det bli.

MTB med kameraväskan.

Badsemester med kameraväskan.

Skidåkning med kameraväskan.

Skidåkning med kameraväskan.

Fjällvandring med kameraväskan.

Foton: M.Carlsson och M. Engström

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Tusen tack! Du levererar lika klockrent som alltid måste jag säga. Även om det inte riktigt verkar vara ryggan för mig så talar det ändå för Lowepros kvalité på det stora hela. Undra jag förresten om inte jag var med och rekommenderade just orange som färg? Det känns nämligen bekant och var just därför jag rotade rätt på det gamla inlägget.

  • Tack! Ja, det kan ha varit så med färgen. Minns inte riktigt men jag är nöjd med även den delen. Så nöjd att även resväskan som jag köpte i julas blev i samma färg. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.