Throwback Thursday: juli 2004

När: 6 juli 2004
Vad: Juventus försäsongscamp i Salice Terme.
Kuriosa: 25 minuter, sedan tröttnade parkeringsvakten på att försöka förklara betalningsmodellen för att parkera där. Vi kunde ingen italienska, han kunde ingen engelska. Win-win. Så att säga.

I en gammal nedgången vingård i Piemontes sydöstra delar satt vi en varm sommarkväll, fulländade med middagskoma och det 27-gradiga rumstempererade vinet att sippa på. På den gamla TV:n rullade italienska nyheter. Fotboll. Så klart. Där och då gick det upp för oss att Juventus höll försäsongsträning bara ett halvt dussin mil rakt österut.

Eftermiddagen därpå rullade vi in på parkeringen vid anläggningen. Utan medlemsskap i fanklubben, utan italienska språket på reportoaren och med en parkeringsvakt så förvirrad att hälften hade varit dubbelt för mycket. Men in till träningsplanen kom vi efter en stunds språkförbistringar, €8 fattigare blev vi och där fick vi avnjuta ett ganska lojt pass. På den tiden bossade Capello och den här dagen hade han spelare som LegrottaglieZebina, Miccoli och Iuliano att driva på. Dessvärre saknades en hel drös med stjärnor som var spellediga på grund av det nyss avslutade EM-slutspelet i Portugal, bland annat Buffon, Cannavarodel Piero, TrezeguetNedved och nyvärvade Ibra.

Juventus vann ligan 2004/05, en titel som dock togs tillbaka i samband med Calciopoli-skandalen.

Juventus pre-season

Juventus pre-season

Juventus pre-season

Juventus pre-season

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.