Ängar, hästskit och snöklädda toppar

Det var ett bra tag sedan senast och en riktigt djup djupdykning i arkivet avslöjar det mesta. September 2011 var senaste gången jag körde #mtb på Frösö kort och efter det har det bara blivit två inhopp på Frösö lång samma månad och den härdande cyklingen till Visjön sommaren 2012. I övrigt? Inte särskilt mycket. Efter att ha bevittnat den där jävla kraschen 2011 blev det inte riktigt lika roligt längre. När man börjar tänka för mycket på varenda stubbe, alla rötter och minsta lilla backe och ersätter det med tänkbara scenarion av mindre trevlig karaktär… ja, då är det inte roligt längre.

Jag jobbar på att komma över det. Men det är svårare än man kan tro.

Igår kväll tog jag mig tillslut i kragen och stack ut på en nyservad hoj och i ett mer betraktande syfte. Visst, svettas och kämpa är alltid målet men mobilen var med och jag tog mig tiden att stanna där jag kände för det. Jag kryssade bort bland ängar och hästskit, pumpade upp i bra fart bort mot flygplatsen och slet mig bort till rundans höjdpunkt. Ovanför Frösö kyrka. Där stannade jag, andades, njöt och inhalerade den kanske mest magiska Jämtlandskvällen på väldigt länge. Eftersom jag envist och konsekvent hävdar att det inte existerar någon vår här uppe så säger jag inte heller idag att det var en fantastisk vårskymning. Det var en underbar majkväll i sitt esse. Där Storsjön låg alldeles stilla. Där Oviksfjällens toppar fortfarande var snöklädda. Där grönskan äntligen börjar slå ut. Där dofterna i luften påminner om åt vilket håll vi drar oss. Och jag menar inte hästskitdoften.

Jag tycker om det. Väldigt mycket. Inte hästskitdoften alltså. Utan allt det andra. Pettersson-Berger måste ha gjort samma sak, med tanke på hur strategiskt han valde att bygga Sommarhagen. Han hade smak, den där mannen. Det har jag också. Och det är sådana här kvällar väldigt mycket är förlåtet, när Frösön och Jämtland visar upp sig så här.

Magi. Ett stycke magi.

Frösö kort

Sommarhagen och Frösö kort

MTB

Frösö kort

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här

Vinterinspiration

ICEHOTEL

BJÖRKLIDEN

LÅNGFÄRDS- SKRIDSKOR

IDRE HIMMELFJÄLL

TOPPTUR