Full – när väckarklockan ringer

Ett tjugotal timelapsesessioner här, ett partre bröllop där, fjällvandringsbilder där borta, filmredigering här borta. Och så berättade NAS:en precis för mig att den börjar bli full. Nej, den har inte varit ute och gått bärsärk på bartömning utan det är helt enkelt jag som aldrig fått tummen ur att rensa.

Kommer man hem med ett knippe bilder, nu från LA senast och bröllopet veckan innan, så är det ett par-tre tusen bilder i RAW-format som ska in. Och det är ju sällan ett problem, att bara lassa över allt från minneskort till nätverksdisken. Men. Problemet är att de inte bara tar ohygglig plats, det är en jädrans massa bilder att gå igenom dessutom. Och faktiskt, städa är lika tråkigt i det sammanhanget som att göra det i lägenheten eller dammsuga bilen efter en roadtrip med riskakor och mjölk (uuäää…) så då slutar det oftast med att jag redigerar ett dussintal av dem och sedan får mappen ligga till sig. I väntan på nästa OS. Eller något sådant.

Väckarklockan så. När man öppnar Finder och ser texten ”354,2 GB tillgängligt”. Det är väl ändå ganska lugnt? Eller? Med en annalkande sommar, semester och roadtrips? Skulle inte tro det. Det är då jag vet att det bara är att ta tag i det. Mycket skräpbilder blir det. Lightroom känns lite som en roadtriputsatt bil med riskakeätande barn i baksätet just nu. Och det, mina damer och herrar, får jag allergiska utslag av.

Lightroom it is. Vårstädning upcoming!

Städa NAS:en!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.