Genom eld, is, taggtråd och lera

För drygt en vecka sedan hade jag knappt hört talas om det. För sju dagar sedan blev jag sugen. För tre dagar sedan slog jag till och anmälde mig. Det blir ToughViking i Stockholm den 30 augusti och träningsmål nummer ett är därmed spikat. Det blir en ganska annorlunda tävling mot de vanliga löptävlingar jag kört tidigare, som enbart varit långa, sega och slätstrukna (nåväl) historier. Här är det utmaningar upphöjt till åtta som gäller och det innebär ju också att jag måste klura på ett annat träningsupplägg än tidigare.

Vis av erfarenhet så vet jag att sommarmånaderna inte är den allra roligaste perioden att träna när det vankas grillfester, en kall öl i solen samt med utflykter och upplevelser som avlöser varandra. Att där då få in varierad träning blir en utmaning i sig men något år ska väl ändå vara det första att sätta det i verket. Så, så fort LAX är avklarat så ska jag sätta mig ner och skissa på vad som kan vara rimligt. Tills dess så njuter jag av filmen de lagt ut från tävlingen i Göteborg i slutet på april.

Blir inte ni också ganska sugna på att köra ett race? Syns vi rent av på plats i startfållan?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Jag är sugen som hejsan måste jag erkänna. Men är ju totalt otränad (känns det som) så det känns inte så rimligt. Men någon gång så. Fast mitt mål ett är i och för sig en klassiker. Får kanske börja med det. Lycka till med upplägg och utförande. Spännande att se hur det går!

  2. Efter en bedrövlig vår rent träningsmässigt och var vårar brukar vara så är jag i ganska uselt skick också. Och sommaren brukar dessutom inte bli den mest träningsintensiva perioden heller. Det ligger nog min stora utmaning. Men det går ju 7km-varianter av TV i vår, om det följer samma som i år i alla fall. Det kanske är något då, som ligger lite längre fram och bättre i träningsplaneringen? 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.