När: juni/juli 2005
Vad: Roadtrip till Italien.
Kuriosa: En fortkörningsbot har jag fått under mina snart 34 år. I Schweiz för nu nio år sedan. 119 på 110-väg. €160 kostade det mig. Jag tror dock att kvinnan i sportbilen, som blivit stoppad strax innan oss, hade betydligt större problem än ett par hundra euro…

Under några år i det tidiga 2000-talet hade vi en väldigt trevlig tradition. Att besöka “släkt” i Piemonte och turista runt i krokarna där, en eller ett par gånger per år. Så även 2005. Och är det något jag avgudar så är det roadtrips genom Europa där det blandas och ges lite av varje. Kvällsmaten på färjan ut ur Sverige, möta natten mot en söndag i det lastbilsfria Tyskland och kryssa förbi avfart efter avfart i 160km/h på autobahn. Se soppamätaren sjunka allt djupare, stanna och tanka på en välutrustad rastplatz och känna doften av lastbilsdisel när man inhalerar en tysk variant av Pucko. Och tillslut, när gryningen är som vackrast, nå själva bilresans klimax. The grej of the day. Da shit.

Schweiz.

Korsa Alperna. På en motorväg nedanför de sylvassa topparna. På en motorväg ovanför de tvärdjupa sjöarna. På en slingrande väg upp mot Saint Bernard-passet och ut ur Schweiz. På en slingrande väg ner för Saint Bernard-passet och in i Italien.

Kärlek. Kärlek…

Alperna

Alperna

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här