När: 8 maj 1999
Vad: Göteborgsvarvet för första gången
Kuriosa: 33 minuter och 24 sekunder skiljer det mellan min bästa tid (2012) och min sämsta tid (2002).

Det är ju Göteborgsvarvettider och på lördag springer väldigt många personer ut på gatorna i stan igen. På hösten 1998 hade jag bestämt mig för att lägga av med fotbollen och insåg också snabbt att jag behövde ett substitut. Jag kunde inte gå helt träningslös så jag ingick en pakt med en bekant om att göra min första halvmara, nämligen Göteborgsvarvet. 21 kilometer på Sveriges framsida. Jag satte ganska tidigt målet om en timme och trekvart för att ta mig runt och började träna långdistanslöpning i krokarna kring Brålanda.

Det visade sig vara svårare än jag trott, när jag tillslut gick i mål en mulen lördag på Slottskogsvallen. 2:02 ungefär stannade uret på och det var tämligen långt från mitt utsatta mål, och inte heller under två timmar lyckades jag ordna. Träningsvärken satt i en vecka ungefär. Oskulden var å andra sidan bruten och jag var på banan igen redan året därpå. Då klämde jag till med 1:51 och efter det har det blivit ytterligare fem varv.

Bästa tiden? Från 2012, då jag äntligen knäckte den magiska 1:45-gränsen och klämde till med 1:43:22. Det lät jag er också veta på bloggen när det begav sig.

Göteborgsvarvet 1999

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här