Throwback Thursday: november 2008

När: november 2008
Vad: Min första Mac
Kuriosa: En hel del har hänt sedan min iMac och trots sin korta tid hos mig så står den sig som en av mina bästa datorer någonsin.

Jag var en invand Windows-människa i behov av en ny dator. Jag hade få, korta och halvdassiga erfarenheter av ”andra sidan” vad gäller desktopsaker. Jag hade span på ett Dell-paket.

Men.

Jag ville testa något nytt. Jag ratade Dell-datorn jag spanat in och beställde en iMac 24″. Det valet har jag aldrig någonsin ångrat. Jag gick från ett tröskverk till dator som med sina trasiga fläktar lät som ett biodlarhem och seg som sirap där den tuggat på i sex långa år. Jag gick till en skrivbordsdonna på tjugofyra tum, i princip sladdlös om jag så ville och som trots att jag smackade på med Call of Duty aldrig lät sina fläktar höras. Som dessutom gjorde jobbet snabbare än någon annan maskin jag kört. Jag gick till en miljö där klyschan faktiskt stämde – för allt fungerade. Bättre än någonsin.

Jag blev kär. I en pryl. Det var nog faktiskt så illa.

Ett drygt halvår senare blev jag med jobb på annat håll och började resa en hel del. Hemma stod iMacen övergiven och öde. Det höll inte. Jag sålde den och skaffade mig en Macbook 13″ istället och där är jag idag, en rMBP senare. Lika nöjd. Där allt bara fungerar. Bilden nedan visar en annan av de fina finesserna jag upptäckte vid bytet till bärbart. ”Har du en Mac sedan tidigare?”. Japp, och så skickade iMacen över allt sitt innehåll till Macbooken medan jag själv låg i soffan och kollade en film. I en värld där allt bara fungerade.

iMac 24" och Macbook 13"

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Känner igen det där så väl, fast jag gjorde tvärt om jag! Började med en MacBook som faktiskt alltjämt lever, 5,5 år senare, och gick sedan över till en 27″ iMac eftersom MacBooken ändå mestadels stod monterad stationärt med skärm och allt.

    • Jag gick ju länge och funderade på en Mac mini nu senast men när Apple inte behagade uppdatera den så sket jag i den. Ångrar mig inte en sekund idag.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.