Att komplicera något enkelt

Fan. Igår. Det var en sådan där dag. Som började uselt. Det var förvisso skönt att sova länge men det var inte lika skönt vakna upp alldeles för sent och på vägen upp ur sängen komma på att det var vaccinationstid 23 minuter senare i andra änden av stan. Sub-optimalt, som en före detta kollega uttrycker det.

Iväg kom jag, tunga högerdojjan pressade pedalen och en minut innan utsatt tid kom jag fram till parkeringsautomaten. Läste av zonnummer och SMS:ade iväg rätt kod. Fick svar omgående.

“Du har inte tillräckligt med pengar på ditt WyWallet-konto”.

Det var exakt det som jag inte ville läsa, när sekunderna obönhörligen tickade vidare. Appen är sedan länge raderad och jag har många gånger tidigare uttryckt min avsky över hur så otroligt korkat man har gjort ett system som tidigare fungerade så fantastiskt smidigt. SMS:a till ett nummer, få biljetten tillbaka inom ett par sekunder. Så enkelt, så smidigt.

Nu ska man dra hem WyWallet, begära nytt lösenord (eller registrera sig om man inte gjort det), invänta bekräftelsemail… och när det mailet väl landade i telefonen hade jag redan stampat plattan i botten till grannkvarteret och parkerat gratis istället. Det kommer jag göra i fortsättningen också, om jag har ärenden till berörd stadsdel.

Fattas bara att man snart ska posta ett pappersbrev till parkeringsbolaget och invänta svar per pappersbrev ett par-tre dagar veckor senare. Att planera sin parkering. Ungefär. Eller så får jag väl helt enkelt börja bära kontanter med mig. Eller inte. I väntan på smidigare betallösningar så bojkottar jag liknande parkeringsplatser. Om jag måste gå ett kvarter extra så gör jag det. Gladeligen.

WyWallet är säkert en jättebra lösning. Men inte en onsdag i slutet av juni 2014, när jag som vanligt är kontantlös och den här gången har bråttom.

WyWallet

Resterande del av dagen? Jodå, ett väldans skönt träningspass och en väldigt trevlig afterwork på Le Sport. Som dock solkades ner av Italiens VM-uttåg och en man från Uruguay med Sydamerikas största överbett. Som tydligen “träffade Chiellinis axel med tänderna” så att det blev bitmärken. Som nu förhoppningsvis blir avstängd resten av VM.

Joråsåatte.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.