Inställd på att stå på en stenig Getrygg med milsvida vyer över nära och fjärran fjälltoppar. Planen gick i stöpet. Men ibland så kommer livet sig självt och skänker en tröst när den behövs som mest. En dag med klarblå himmel, underbar värme, få måsten och en trötthet efter en första VM-natt där många fler väntar. Jag kommer att vara sliten på dagarna den närmaste månaden men jag tar det alla dagar.

Istället för steniga bergstoppar blev det en grönskande trädgård och sådana där vardagliga saker. Som gräsklippning. Både med maskin och med en högst manuell sax, när jag tog mig an kantstenar och parkeringsstolpar. Och uppskattade det. Både under tiden och resultatet. Terapi, lite som. Att bara få göra det i lugn och ro medan solen ligger på. Belöningen lät inte vänta på sig, när jag lutade mig tillbaka i solstolen. En mugg svart. Turist-magasinet från STF med massor av inspiration. Lite Slashat-podderi i lurarna. Och bara blunda några minuter.

Att sedan runda av det hela med 27 kilometer Frösöcykling följt av Italiens vinst mot England var en ren och skär bonus. En helt ovanligt vanlig lördag, som inte alls kändes vanlig.

Nyklippt gräsmatta

Syrén

Gräslök

Kaffe och magasinet Turist

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här