Det som alltid packas ner

Förutom att boka, researcha och planera en resa så hör faktiskt även packandet till det man bör ägna en stund åt innan man drar iväg. Okej, jag brukar vänta tills ganska sent och inte allt för sällan blir det en femtonminuterspackning en timme innan avfärd. Men så reser jag oftast smidigt med enbart handbagage också, det brukar bli lite enklare så.

En väska som ska hänga på min rygg en helg, en vecka eller en fyraveckors semester är mitt survival kit. Det är där jag har de prylar som gör att jag går runt och tar mig igenom dagarna. Vissa saker mindre nödvändiga än andra, för faktum är att så länge jag har kläder på kroppen, id-kort av något slag, ett fungerande betalkort samt en telefon (med laddare) så går resten att lösa nästan oavsett var jag befinner mig. Typ.

Så, vad åker ner i handbagaget timmen innan avfärd? Det här. Alltid.

Mobilen
Självklart. Den löser ganska mycket i ganska många situationer. Boka boende on the fly, fixa bankärenden, e-biljetthållare, nödsamtal och så vidare. Livlina nummer ett. Laddkabel är ju en fördel att ha med sig men hör till en av prylarna man utan några större problem kan köpa väl på resande fot.

iPhone resekamrat

Extra linser
Att tappa en lins är lätt hänt med ett knippe otur. Att få tag på en ny är inte lika lätt. En gång höll jag på att tappa en lins under en fjällvandring, en av få gånger jag inte haft reserver med mig. Nu är det dubbelcheck på den punkten i packlistan.

Sub-100-förpackningar
På Clas Ohlson hittade jag en återförslutningsbar förpackning med 80ml-burkar, fyra stycken. Perfekt för solskyddsfaktor, schampo, lite parfym och… ja, vad man nu känner för. Vill man slippa snokande kontrollanter i väskan eller att rentav få vända om för att skaffa förslutningsbar påse åt flytande prylar (vilket faktiskt hände i München i höstas) så är det här en klockren lösning.

Compeed
Fötternas och hälarnas bästa vänner när det kommer till skoskav och annat otyg som dyker upp när man minst anar det, som efter tvåmilspromenader i London eller travandes i Milano. Visst, plåstren kostar en slant men då sitter de å andra sidan kvar på foten i en vecka också. Köp! Packa ner!

Compeed

Passet
Ja, jag vet. I Scandinavien behövs det inte mer än ID-kort. Det är knappt så att passet behövs ute i Europa längre men eftersom det inte tar någon plats så åker det ner. Exempelvis, hade det inte varit med till Juventus Stadium i höstas så hade jag fått lyssna på matchen utanför arenan. Det var nära att jag fick lära mig läxan den hårda vägen, om inte broderskeppet propsat några timmar tidigare. Den regeln körde de exempelvis inte med på Old Trafford i Manchester när jag var där för några år sedan. Som sagt. Det tar ingen plats och åker med.

Externt batteri
Den här prylen, Jupio PowerVault, köpte jag till Karibien-resan. Om mobilen alltid är med så är det ju en fördel om den dessutom är laddad. iPhonen i min ägo är inte känd för någon extrem batteritid plus att fler strömkrävande saker går att ladda här också. Ska palla upp till fyra laddningar, jag har pressat knappt tre ur den men då har jag också använt enheten under tiden. Väl värd sina 400:-.

Jupio Powervault

Systemkameran och extra minneskort
Kameran åker alltid med men jag fotograferar nästan mest med iPhonen, tack vare dess portabla enkelhet. Men 7D:n är med och det kommer den fortsätta att vara. Dubbla minneskort och då 16+16 istället för ett 32, i fall oturen med korthaveri är framme.

Underkläder
Självklarhet? Självklarhet. I min väska ligger det alltid utbytespar. Rätt som det är hamnar ett eventuellt incheckat bagage på villovägar, då är det bra att ha ba(c)kupen. I mitt fall ligger hela resans garderob där, en av många fördelar med att resa lätt och enkelt.

Sista checkan innan jag låser dörren?

  • Kortetui med betalkort och id-handling? Check.
  • Mobil? Check.
  • Kläder på kroppen? Check. Kan vara bra att kolla det innan man står i trapphuset och ska låsa dörren…
  • Väskan på ryggen? Check.

Resten går i värsta fall att lösa på plats. Då är i all fall jag redo. Är du?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.