Infografik när den är som fetast

Jag tycker om statistik. Jag tycker också om infografik som med bilder, illustrationer, färger och former förklarar statistiken på ett både begripligt och lite mer underhållande sätt. Jämfört med ett kalkylblad eller några hastigt inklistrade tabeller i ett dokument är det rena himmelriket. Så är jag också lite mer estetiskt lagd än många statistiker och färgblinda Office 2007-knarkare där ute som kör en cut and paste från Excel rakt in i Word på sin Citrix-klient. Sexigt? Nja. Det blir inte ögongodis direkt.

Därför blir jag själaglad hela vägen in i mitt pumpande hjärta när någon bemödar sig med att göra en vettig sammanställning av vettig statistik. Med hjälp av infografik. Som när BBC nu har gjort en sådan där nördig sammanställning av fotbollsgodis i “What makes the perfect World Cup shootout penalty?“. VM närmar sig och med det ett slutspel som förmodligen kommer att “drabbas” av ett knippe straffläggningar. Därför är det ju ett perfekt tillfälle att presentera varenda straff genom VM-tiderna, sedan den första straffen slogs 8 juli 1982 fram till senaste VM i Sydafrika 2010.

Nördigt? Nördigt. Underhållande? Underhållande.

Straffstatistik

Vill du göra egen infografik? Då kan Piktochart.com vara en bra start.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.