När jag summerar #blogg100

Ärligt talat, jag var inte jättesugen på att skriva något avslutande summerande inlägg om #blogg100-utmaningen (eftersom alla andra gör det) men jag gör det ändå, för egen vinnings skull. Igår var utmaningen nämligen till ända och sedan 1 mars har det alltså landat ett inlägg om dagen här på dryden.se (plus 28 februari som också ärades med en text). I korta ordalag drar jag här lite slutsatser, lärdomar och annat mer eller mindre intressant som har dykt upp längs vägen den här våren.

Weltklasse. Klickfenomenen. Ett handfull inlägg har lockat betydligt fler besökare än andra. Kort och konkret; en bra rubrik kan locka till klick. Om oskulder till exempel. Ett annat inlägg blev upplänkat i lokalpressen i samband med min EarthHour-timelapse, där Vimeo-filmen visades nästan tiotusen gånger på två dygn. Även TV-tablån för fotbolls-VM blev (och är i skrivande stund) en succé i dryden.se-sammanhang, precis som dess föregångare 2012 blev.

När vi ändå pratar statistik då. Totalt har de här drygt tre månaderna inneburit en besöksökning med 300% jämfört med samma tid förra året. April peakade med drygt fem gånger så många besökare som året innan. Jag tycker verkligen om er!

En cykelspark i krysset. Materialet. Den där självkritiska biten av hjärnan jobbade frenetiskt med att få fram eget material och det lyckades jag, i eget tycke, väldigt bra med. Jag har svårt för bloggar som bara länkar vidare till Youtube-filmer eller andras material med orden ”Å guuu’ ba dän häär articckelln va lässvärrd!!” följt av ingenting. Jag körde en liten nödlösning med förinställt Vimeo-material när jag stack till LA och inte hann författa något, men i övrigt glödde tangentbordet. Det är ju fantastiskt kul att skriva.

En ljummen sommarkväll. Ökande antal kommentarer. Jag tycker om att kommunicera med läsarna och därför är det alltid roligt när någon droppar in en kommentar på ett inlägg eller två, då jag dessutom försöker svara på det som skrivs. Mera, mera!

Nytankad bil och en mugg kaffe i hållaren. Att luta sig tillbaka och konstatera att jag höll hela vägen. Jag tvivlade i och för sig aldrig då jag har svårt att bara ge upp saker och ting utan en jävligt bra anledning.

En trasslig fiskelina. Allt kan inte vara tipptopp och är det något som jag lackat med under våren så är det att läsa andras material. Jag har hittat några bloggar genom utmaningen som jag numera följer men att hinna läsa allt har det varit värre med.

Självmål. Sena nätter, eliminerat FIFA-spelande, ibland för höga ambitioner och annat. Att skapa eget material är alltid roligast men flera gånger har jag krånglat till det med kanske lite väl hög ambition. Blogg100 har alltså tagit betydligt mer tid än jag räknade med från början. Betydligt mer. Galet mycket mer. Framförallt långt in på småtimmarna. Men så vill jag ha kvalitet också och inte bara dela Youtube-filmer, för då kan hela grejen kvitta.

Slutsignalen. Kort och konkret så är jag nöjd. Mycket nöjd. Och jag tänker fortsätta skriva. Blogg100 2015? Det återstår dock att se…

Omslagsbilden är med tillåtelse lånad från Intellecta.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Bra gjort!! Ser fram emot många nya inlägg från dig. Det är helt okej att du minskar ner lite för att hitta inspirationen mellan inläggen. Men ha inte mer än max någon dags pauser är du snäll 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.