Örnsköldsviks allra nordligaste

Man ska lära sig någonting varje dag. Det är ett ganska bra livsmotto tycker jag. Även på måndagar. Jag tar med mig det idag, för just denna dag har livet givit mig en hel hög med nya, sköna och fantastiska insikter (med i-landsstämpel).

  • Örnsköldsvik har inte bara en, utan två tågstationer – norra och centralen.
  • Det tar mer än en kvart att gå från norra till centralen.
  • Hoppar man av misstag av på norra så kommer man inte hinna till en väntande anslutningsbuss på centralen som går tolv minuter senare.
  • Bussar väntar inte.
  • Ö-viksborna plockar inte gärna upp liftare en måndagmorgon i slutet på juni 2014.

Men jag är inte bitter. Möjligtvis gråter min ekonomiska själ en aning över den extra tågbiljetten jag fick köpa plus att jag kommer till jobbet en timme senare än planerat. Men, med tanke på hur glest Norrland är och hur fattigt det ofta är med kommunikationer så är ju faktiskt en timmes förlängd restid ingenting. Jag har dessutom strömuttag på tåget så jag skulle kunna sitta två timmar till, plus att jag får se vyer jag inte sett förut. Och faktiskt, hellre det än inlandsvägen som jag i vår plöjt 118 gånger. Sidensjö, Remsle, Bispgården och Stugun är inte jättesexigt.

Örnsköldsviks centralstation

Högakustenbron

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.