Research. Höst. Kom nu!

Visst är det väl så att jag brukar längta till hösten vid den här tiden på året? Jo, jag tror bestämt det. Spontant känns det som att det kan bli en minst lika bra som den som passerade sist, där det var fotbollsresor en gång i månaden i princip plus ett par fina fjällturer. Nu är det dock knappt fotboll på schemat, om jag inte lyckas pricka in en Old Trafford-resa vill säga, men jorden är ju så mycket mer än en grön matta (vi kan ju låtsas det i alla fall).

Så, vad finns då att researcha den närmaste tiden?

  • Kebnekaise, augusti. Inga tidsskillnader, inga flygresor, inga shoppingcenter och inga asfalterade gator. Här snackar vi toppbestigning av vårt lands högsta berg med allt vad det innebär. Vi räknar med fem-sex dagar inklusive transfer och vi tänker att vi slår upp tältet i närheten av fjällstationen. Det är både billigare och ger en mer gedigen känsla. Vädret är det enda som kan spela oss ett spratt, men är det fjällvärlden så är det. Belöningen blir att få stå på Sveriges tak. Det har i alla fall jag längtat efter sedan jag som liten tittade i en bok med flygfoton över landet.
  • Sylarna, senast september. Mer fjäll och närmare fjäll med utgångspunkt från Storulvån. Det här är den jämtländska tur jag har mest längtan till efter att vi betade av Helags i höstas. En helgs frånvaro borde räcka. Sedan är det bara att hoppas på vädergudarnas nåd, Helags var ingen höjdare så sett.
  • New York, oktober. Tidsskillnad, flygresor, shoppingcenter och bara asfalterade gator. Tanken är att resan delvis ska gå i släktforskningsanda, då drydianska föregångare var över för snart hundra år sedan och huserade i stan. Självklart också i rent turistsyfte. Att göra en helikoptertur över stan står högt på önskelistan, förutom att göra Manhattan då så klart. Frågetecken? Vilka är det egentligen som vill åka med?
  • Madeira, hösten-någon-gång. Ön har seglat upp lite som en bubblare sedan något år tillbaka och vi tror att det här kan vara en kalasresa över en långhelg. Det blir i så fall en aktivitetsresa och vandringar på ön med enastående vyer, utifrån den researchen jag redan gjort. Och så är ju Ronaldo från Funchal men vi kan låtsas att jag inte skrev det.
  • Old Trafford, när som helst. Efter att Premier League-schemat släpptes så är det givetvis så att jag har ett sug efter att åka. En förmodad nytändning efter den gångna säsongens praktfiasko gör att det känns än mer hett. Dessutom står broderskeppet ”i skuld” till mig, efter att jag hängde med till Turin och Juventus i höstas (och jag var ju så fantastiskt svårövertalad då…). Nu är det hans tur att få uppleva fotboll på riktigt. Allra fränast vore så klart Liverpool-matchen kring lucia. Återstår att se hur många semesterdagar som finns kvar på kontot då…

Det finns lite att plocka av med andra ord. Det finns också anledningar till varför jag har 39 öppna flikar i Chrome. Det finns även skäl till varför jag borde skita i PS4:a, TV, ny förstärkare och FIFA15 den kommande hösten. Pengarna kan utan större problem slinka ner i andra projekt. Eller är det så att man kan få allt?

Well, jag försöker ju i alla fall jobba på det.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.