Throwback Thursday: hösten 1996

När: runt hösten 1996
Vad: Min först hemsida
Kuriosa: 1 april 2003 startade dryden.se. När reglerna släpptes en aning och även privatpersoner fick registrera .se-domäner var jag med i utlottningen och dessutom ganska ensam om att ansöka om namnet. Gissningsvis.

Snart är #blogg100 avslutat och då går jag och vi som fortfarande är kvar äntligen i mål med projektet. Det betyder också att Throwback Thursday-temat, som huserat här varje torsdag under våren, går i graven och jag vill därför passa på att avsluta med ett ämne på temat. Ett tema på ämnet. Genom att gräva i arkivet. Det djupa arkivet. Webbarkivet.

Året är 1996 och jag har precis skaffat ett Internetabonnemang. Algonet är operatör och hos dem ingår tio meg utrymme för egen webbproduktion. Sagt och gjort, med Netscapes tidiga versioner av Composer satte jag igång att publicera material som blandade och gav. Allt från mindre rumsrena “Månadens babe” till att skriva i en gästbok eller läsa om “Månadens dator”. Joråsåatte. Så var det. Det var på tiden när Diana fortfarande levde, när slynglar under 18 obehindrat kunde köpa tobak på ICA och när man blockerade telefonlinjen medan man surfade (om man inte körde ISDN vill säga).

Det plankades högt och lågt, brödtexten skrevs centrerad och alldeles för många utropstecken användes i var och varannan mening. Jag skulle vilja åka tillbaka i tiden och bitchslapa mig själv för språkbruket men ser samtidigt att det har hänt en del på de här 18 åren. Både med det ena och det andra. Färre utropstecken, vänsterställd text. Och mindre naket. Nåväl. Jag historiesurfar i arkivet med gott om självdistans och skrattar åt kreativiteten (…), samtidigt som jag konstaterar en väldigt enkel sak.

Allt var inte bättre förr.

Hemsidan 1996 till 1997

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.