Ena dagen i ett kyrktorn högt ovanför trafiken nere på gatorna, med stadsvyn och Skärgår’n och milsvida vyer bortåt fjällen.

Andra dagen på 5000 fot ovanför och bredvid den jämtländska fjällvärlden i en PA28. Kontraster men ändå så lika.

Jag och Uncle Mac tog en flygtur från Optands flygfält med siktet inställt på Åre, Snasahögarna, Sylarna och en tur över Vålådalen. Vi fick, på grund av sommardis och frånvaro av GPS i planet, stryka delar av den planen men Åre, Ottsjön, Håckrenmagasinet, Storsjön på vägen hem hem blev det lyckligtvis. Och där borta, i de vaga vyerna, skymtades Jämtlands allra finaste och mest magnifika toppar. Fortfarande fläckvis snötäckta och om möjligt än mer inbjudande att ta sig an fler av dem.

Det är ett bra vackert landskap jag bor i.

PA28

Flygfoto Östersund

Åre, sommar och från luften

Oviksfjällen

Flygkarta

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här