Canonsämst tajming med systemet

Mitt i semestertider och alldeles inför stundande toppbestigningar. Tajmingen med en krånglande älskling kunde knappast bli sämre och jag vet inte riktigt var någonstans jag ska börja, förutom att googla. För helt plötsligt fick jag följande meddelande när jag skulle sätta i mitt nyladdade batteri…

Kommunikationsproblem

Väljer jag OK så startar kameran och trots att batteriet alltså är ny- och fulladdat så indikerar ikonen för tomt batteri. Det går alldeles utmärkt att ta bilder och använda kameran men jag har inte en susning om den egentliga statusen. En snabb googling blev det, för det var allt jag hann med, men att plocka ur batteri och även klockbatteri i 20 minuter (eller längre) fungerade inte heller. Jag får fortfarande samma meddelande.

Kameran fungerar och jag använde den senast dagen efter för ett par hundra bilder men det är ganska irriterande att få felmeddelandet i fejset vid varje uppstart plus att leva i ovissheten. I väntan på bättre tider så fortsätter jag googla på caset och hoppas att den pallar med stundande äventyr. Jag var inte helt jättesugen på att köpa nya prylar just precis exakt nu. Kanske allra minst ett kamerahus. De är inte jättebilliga.

Andas Dryden, andas…

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Surt! Ett billigt och enkelt tips i sådana här situationer är att göra rent alla kontaktytor med isopropylalkohol. Ingen aning om det hjälper i ditt fall, men det kan vara värt att testa.

  2. Du har ingen lokal fotoaffär eller i värsta fall, större elektronikkedja som säljer nya batterier då? Se om du kan få prova peta i ett nytt batteri innan du köper ett och se om det fungerar..?

  3. Jo, jag ska bege mig till en sådan idag tänkte jag och se om de kan hjälpa mig med att testa ett annat batteri. Hoppas på en sådan enkel lösning i alla fall.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.