Den fransktalande delen av Alperna

Det pratades om höstresor. Prag landade under luppen. Berlin fick sig en skopas uppmärksamhet häromdagen. Manchester är alltid intressant. Så vi bokade.

Till Genève.

Som jag tidigare skrivit så håller jag ofta utkik efter re(s)or, rabatter och specialpriser lite här och var och det var precis vad som landade över mig även den här gången (likt Milano förra våren). 12000 Eurobonuspoäng med SAS till bland annat Genève istället för ordinarie 30000 poäng, dessutom hela vägen från Östersund och tillbaka (flygskatter på under femhundringen tillkom) och vettiga flygtider. Då är det bara att skjuta boka först och fråga sedan.

Jag har bara snuddat vid stadens yttersta aura tidigare, när vi på roadtrips till Italien kommit ner genom Schweiz vid Genèvesjöns östra strand. Aldrig närmare än så, så nu ska vi bekanta oss lite mer med den fransktalande delen av Alperna. Well. Jag slänger upp 34 nya Chrome-flikar, påbörjar det underhållande jobbet med att googla sönder researcha stället med omnejd, knarka Tripadvisor och plugga in några franska glosor med  lite svensk accent.

Är man turist så är man.

Geneva

Föregående inläggTa i (ved)trä
Nästa inläggDet där med att skoja om trauma
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här