Dresscode genom tiderna

Internet. Denna outtömliga källa på information. Som skapar sena nätter och trötta mornar, eftersom det alltid finns något att gräva ner sig i. Även kläder. Faktiskt. Nu är väl inte kläder min starkaste sida och det krävdes nästan 34 vårar innan jag själv blev av med oskulden i klädshopping online, men rätt som det är snubblar man över the thing. Senast på Zalando.se, som grävt i arkivet och plockat fram alla årets VM-lags landslagströjor genom tiderna. Från Uruguay 1930 till Bosnien och Hercegovina 2014.

I min egen garderob har jag stolt placerat min tyska landslagströja från guldåret 1990. Förutom att den åkte på nu under VM några gånger, så användes den även under den heltyska Champions League-finalen i fjol. Det kanske mest bisarra i den historien är ju att den fortfarande (nästan) passar. Kanske mer som naveltröja nu för tiden, men ändå. Den är hur som helst välvårdad med hjärta och själ och jag ser den som en av de absolut snyggaste landslagströjorna genom alla tider. Jag har även en Roberto Baggio-tröja från Italien 1990 i en flyttkartong samt en Dragan Stojković på ett liknande ställe, utöver ett knippe klubblagströjor. Västtyska tröjan är dock den jag utan tvekan är mest nöjd med…

Västtyskland anno 1990

…och med tanke på årets guld kanske det är läge att köpa en tysk anno 2014? Ganska läcker även den. Tyskar kan det där med design vad det verkar, även med kläder.

Här är samtliga VM-tröjor samlade på ett och samma ställe. Vill man se förstorade versioner av respektive tröja så gör man helt rätt i att klicka på bilden för fullskalig infografik. Vill man förlänga VM-känslan lite till så kan man. Vill man gå i en för liten tröja på stan så… tja, kan man. Om man vill.

Från mig. Till er. Varsågoda!

VM-lagens landslagströjor genom tiderna

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.