Finnairs platta PR-fall

Finnair blev för några dagar sedan utsedda till norra Europas bästa flygbolag på World Airline Awards i Farnborough. Sedan blev MA17 tragiskt nedskjutet (?) över östra Ukraina ungefär ett dygn senare, varpå Finnair på Twitter går ut med följande.

Finnair om Flight MA17

Det första problemet med Finnairs lilla PR-kupp (eller hur man nu väljer att se på saken) är bara att man ändå flög över Ukraina.

Finnair

Vad kan då gå ytterligare fel i det här sammanhanget? Jo, att man i Finnairs läge går ut och avfärdar information och skärmdump från Flightradar med följande.

Finnair

Nåväl. Vi kan ju i alla fall ge Finnair att de tror sig veta att jorden är rund. I övrigt drar de inte särskilt många pluspoäng i det här sammanhanget och ett meddelande om sin egen säkerhet slutade med en stor ridå.

Ridå. Perkele. Gör om. Gör rätt.

Uppdatering: Finnair har nu gått ut och bett om ursäkt för tweeten. Ni hittar ursäkten här.

Föregående inläggNästan i rakt i hjärtat
Nästa inläggNer på mina bara knän
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.