I sommar ska det levereras Hallon

Roadtrips. Klipphäng. Flyg. Fläng. Uteliv. Bortaliv. Sand mellan tårna. Ödsliga ödemarker. Vidunderliga vyer. Höga fjälltoppar. Och så en gig datatrafik på mobilabonnemanget från Halebop. Man behöver inte vara ett nyexat mattesnille från KTH för att greppa den omöjliga ekvationen när det ska matas Spotify, Youtube, blogg(ar), bildredigering och vanligt surf i LTE-hastigheter. Vill jag så bränner jag den giggen på åtta och en halv minut. Max. Typ.

Därför landade ett mobilt bredband från “nya” Hallon (som är Tre:s svar på Halebop, ungefär) perfekt i brevlådan, en tjänst som jag nu i samarbete med Smartson ska testa, utvärdera och blogga om under sommaren. Jag kommer att köra deras stora variant och får 20 gig per månad att röra mig med, vilket borde täcka mina behov utan några större problem. Det handlar förvisso “bara” om 3G och är man bortskämd med LTE på iPhonen så är ju den här tjänsten rena snigeln. Å andra sidan, 3G kan ju faktiskt innebära HSDPA och det betyder i runda slängar strax över 10Mbit per sekund om man har medvind, nedförsbacke och solen i ryggen med optimalt avstånd och perfekt vinkel till närmaste mast.

I brist på iPad med SIM-kortsmöjligheter så dammade jag av en gammal HTC Desire som nu ska få agera wifi hotspot under semestern, både i bilen och på andra ställen. Den är faktiskt så gammal (2010!) att den inte ens har stöd för mer än 7,2Mbit-varianten av HSDPA. Å andra sidan, som jag nyss skrev, det borde täcka de allra flesta behoven. Jag tror inte ens att jag kommer att hinna bränna av alla tjugo gig.

Well. Hallon, ge mig vad jag hoppas på så kör vi! Och du, Desire, värm upp kretsarna för nu ska du få jobba igen.

Hallon

Föregående inläggEn månad av kärlek senare
Nästa inläggDresscode genom tiderna
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. […] Som jag skrivit tidigare så har den här sommaren inneburit ett litet test jag blev utplockad till i juni. Det handlar om att köra ett mobilt bredband från Hallon under ett par-tre månader och sonika se hur det fungerar och sedan skriva om det. Så. Jag skriver om det. Mer om bakgrunden går att läsa i inlägget I sommar ska det levereras Hallon. […]

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.