Ich bin ein Berliner – typ

Jag har emellanåt (!) klagat på att Östersund är ett u-land när det kommer till resande till andra ställen än Turkiet, Mallorca och Cypern. Nu gör jag lite halt med det resonemanget när Malmö Aviation mailar ut om deras nya höstkampanj – direktflyg till Berlin! Så. Ska. Det. Låta! Det rör sig om begränsad period, 2-19 oktober i höst, och äntligen är det någon som vågar öppna upp för oss här i stan med direktflyg till europeiska storstäder. Eller i alla fall en av dem.

För en enkelbiljett börjar priserna på 999:- och för tur och retur landar man på drygt tvåtusen kronor om man bokar direkt hos Malmö Aviation. Klart överkomligt och framförallt då man slipper mellanlandningen på Arlanda, som i princip är obligatorisk om man ska från Östersund till en valfri ickesvensk europeisk stad. Eller någonstans ut i världen överhuvudtaget.

Som den flygprisknarkare jag är så kastar jag mig givetvis direkt in på flygresor.se för att leta rikt- och jämförpriser. Jag konstaterar följande, vad gäller helgen 9-12 oktober och med dagsaktuella priser:

  • Nyttjar man Malmö Aviations erbjudande på deras sajt betalar man 2139:-. Då landar man 12:30 på torsdagen och lyfter 15:30 på söndagen. Direktflyg både ut och hem.
  • Väljer man att pussla lite så går det att komma billigare undan. Kör man utresan med SAS via Arlanda (782:-) och hemresan med Malmö Aviations direktflyg till Östersund (1140:-) så landar kalaset på 1922:-. Då tar man mark först klockan 19:00 på torsdagen och lyfter som i exemplet ovan, 15:30 på söndagen. Man sparar alltså ett par-tre hundra men tappar i princip hela torsdagseftermiddagen i Berlin, tid som man istället får spendera på Arlanda. Ganska ovärt.
  • Bokar man Malmö Aviations direktflyg via Ticket så blir det billigare än att boka hos MA själva. Jag vet inte varför riktigt. När jag researchat andra resor tidigare och råkat ut för samma sak så har det slutat med att reseagenten/byrån på slutet av beställningen tagit betalt för tjänster som redan ingår i flygbolagets egna priser. Den här gången verkar det inte vara så, utan det blir helt enkelt bara billigare. Kan vara värt att kolla upp och det kanske var hos någon annan reseagent vid det tidigare tillfället, det minns jag inte.
  • Fortfarande: direktflyg från Östersund. Vi är inte jättebortskämda med det kan jag lova.

Låt oss nu hoppas att det är inte är en engångsföreteelse utan att de kör till fler städer nästa vår eller att SAS kontrar med något liknande. Östersund behöver det. Jag behöver det! Och ja, jag fingrar en smula på Boka-knappen, om du nu undrade.

Berlin med Malmö Aviation

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Jag har personligen inte varit jättesugen på Berlin om jag ska vara ärlig, men jag har å andra sidan hört att de som varit där blivit smått förälskade i stan. Och ja, den ska besökas. Det kanske är nu det händer även om Prag ligger lite högre upp på listan (plus att jag vill bocka av ett land till ;)).

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.