Nästan i rakt i hjärtat

Häromdagen drog vi förbi vårt lands huvudstad och ägnade en kväll, natt och förmiddag åt en stadsdel jag egentligen givit för lite kärlek genom åren. Söder.

Efter en rejäl roadtrip var vi förtjänta av lite lugn och ro. Vi drog ett par kvarter bortanför den intensiva Medborgarplatsen, checkade in på Columbus Loft och strosade sedan runt bland gamla träkåkar medan Katarina-klockan klämtade sina timmar och skymningen la sig över stan. Där stod vi i Cornelisparken och blickade ut över Stockholms centrala kajplatser, Gröna Lund, “Dahléns” och Finlandsbåtar.

Columbus Loft var för övrigt ett väldigt trevligt ställe, precis den typen av kåkar som jag uppskattar. Märkliga vinklar och vrår, djupa fönster, skön innergård och sneda innertak man drar huvudet i. Lägg där på en gemytlig lobby, fin frukost under blå himmel (svårt att boka vädret och för sig), fungerande wifi, nära och enkelt med garageplats och ett perfekt lugnt läge ett stenkast från vimlet vid nämnda Medborgarplats. Delad toa i korridoren fungerar och det visste vi om, men att man sätter in en tältsäng som komplement till den vanliga 90-centimetaren vet jag inte om jag uppskattar helt. Må så vara att rummet inte ens gick på tusenlappen men en riktig dubbelsäng eller två riktiga enkelsängar står ändå på listan över vad jag förväntar mig i ett tvåbäddsrum. Tältsäng hör hemma i – exakt – tält. Möjligtvis ett logement. Inte på ett hotell.

Tre starka Drydenstjärnor får det här charmiga stället, som i nästan hjärtat av Söder nästan gick rakt in i hjärtat på mig.

Stockholm sunset

Columbus Loft

Columbus Loft

Columbus Loft

Föregående inläggÄnnu ett steg mot taket
Nästa inläggFinnairs platta PR-fall
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.