Skara Sommarland – bättre än ryktet

Av den research jag ”gjort” via mun-till-mun-metoden så har stället fått allt annat än lovord, så det var med viss motvillighet som besöket blev av. En helgmorgon i mitten av juli bar det av till Skara Sommarland för att få mig överbevisad. Senaste gången jag var där var som barn ett par år efter öppningen (1984) och då minns jag det som himmelriket på jorden, att vi hyrde skrinda och att min far åkte Fritt Fall. Är det fortfarande the place to be på en sommardag? Tillåt mig summera.

På pluskontot:

 • Förköpet av biljetter på hemsidan var både billigare och tidsbesparande då vi i princip knallade rakt in i parken vid ankomsten. Inga långa biljettköer eller annat trams. Smidigt!
 • En julidag, mitt i semestern med klarblå himmel, så är allt utanför själva vattenparken i princip folktomt. Inga större köer till exempelvis Tranan eller på matställen.
 • De ”torra” attraktionerna var barnvänliga.
 • Fräscht och välstädat inne på parkområdet.
 • Trevlig och hjälpsam personal som jag antar får dras med en hel del rikspuckon på dagarna.
 • Vattenparken! Massor av bassänger, trampoliner, rutschkanor och annat som verkligen passar alla. Från yngsta slyngel till vuxna icke-badkrukor. Och badkrukor också för den delen.
 • BigDrop. Den enda av de större attraktionerna jag ansåg vara värd att köa för. Och det gjorde jag. I en timme. Men det var värt det.
 • Priserna. Trehundra spänn per person drar förvisso iväg om man är en hel familj. Men. Jämförelsevis med vad andra parker eller vattenpalats/badhus kostar så var det här riktigt bra. Även maten höll sig inom rimliga gränser och det går ju även ta med egen mat om man så vill.
 • Ordningen. Jag är en man som förordar ordning och blir extra glad när badvakterna håller pli på gästerna och när gästerna oftast respekterar det.

På minuskontot:

 • Det stank bajs på parkeringen (utanför parkområdet). Seriöst, det stank bajs där. Verkligen ofräscht.
 • De ”torra” attraktionerna var lite väl barnvänliga och således ganska ospännande för vuxna. Såvida man aldrig förut varit på ett nöjesfält.
 • Köerna i vattenparken. Okej då. Julidag, klarblå himmel, mitt i semestern och så vidare men en timmes köande för en attraktion på 22 sekunder? Nja. Inte okej. Jag såg inte heller några skyltar som markerade kötid utifrån köns längd.
 • Vattnet i ”sjön” såg ganska ofräscht ut. Jag är glad över att jag slipper vara fisk där. Eller fiska fisken som simmar där.
 • Parkeringen kostar extra. Ganska sniket kan jag tycka då den ändå är till för parken.

Kontentan då? 

 • Är parken värd ett förstagångsbesök? Om man har vägarna förbi så ja, varför inte.
 • Är parken värd ett återbesök? För personlig del – nej. Done and done, nu kan jag göra något annat.
 • Tips: åk dit när det regnar, det lär vara kortare köer då…
 • En tanke: jädrans vad mycket alldeles för tjocka människor det finns.

Skara Sommarland

Skara Sommarland

Skara Sommarland

Skara Sommarland

3 KOMMENTARER

 1. Haha, sista punkten…. Då skulle du besöka en nöjespark in the us – det kanske du gjort?
  Var på sommarlandet för några år sedan med mina yngre kusiner och minns att jag var rätt impad. Det är kanske lite roligare när man går tillsammans med barn också 🙂
  Bra recension i vilket fall!

 2. Faktiskt, jag var på Disney World i Orlando 1999 och ja, där skymtades det ju ett och annat ”berg”. Även nu i LA i maj och Karibien i januari så fanns det en och annan som tog upp lite mer plats än nödvändigt. Det som skrämmer mig lite i det sammanhanget är ju om de är nöjda med det (så klart, det kan ju finnas medicinska skäl eller andra orsaker) och bara låter det passera. I mina ögon ganska konstigt.

  Ja, vi var där med två yngre förmågor och de uppskattade det väldans. Framförallt baddelen, inga badkrukor direkt. 🙂

  Tack för cred förresten!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.