Tiden bara rusar iväg (ibland)

Plötsligt har det gått en månad sedan senaste löppasset. Tiden rusar. I söndags och i fredags fick jag så äntligen tummen ur vagnen och kom ut på ett par sköna pass. ”Bara” sex kilometer men i böljande värme och under blå himmel, med en lätt fläktande sommarbris mellan träden. Fint. Väldigt.

Någonstans där, bland alla bodypumppass i gymmets källare, finns löpkonditionen kvar och framförallt igår blev jag lite förvånad. Sneglade ner på klockan som pep och förväntade mig en 5-minuterstid per kilometer. 4:34 visade den för mina senaste tusen meter och då hade jag fortfarande lite mer att ge. Jag höll tempot hyfsat hela vägen ut. Okej, ålrajt, visst. Bara sex kilometer och en snittid på, i det stora sammanhanget mediokra, 4:53. Det är samma som jag höll i 21 kilometer 2012 när jag persade Göteborgsvarvet. Men fortfarande – tempot. Att få upp det och hålla det över en sträcka som är längre än från ytterdörren till parkeringen. Det är en av flera detaljer jag tacksamt noterar.

En dryg månad kvar till Tough Viking och ytterligare en månad+ till Lidingö. Det är dags att börja sätta fart på benen och ta sig runt lite längre sträckor nu. Lite så där i senaste laget.

Med vänliga hälsningar
Tidsoptimisten. På flera plan.

Garmin Forerunner 910XT

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.