En sista saltkryddad kallsup

Vilka dagar denna sommar har inte varit soliga? Typ. Inga. Ett par åsskurar på sin höjd. Nåväl. En av dessa tänkte vi ta oss till Marstrand och Carlstens Fästning, då ingen av oss varit där tidigare. Problemet var bara att halva västsverige, en tredjedel av östkustborna och cirka en miljard turister från fem olika galaxer tänkt ungefär samma tanke. Därför var också varenda parkeringsplats inom tätorten upptagen. Vi kan kalla det för lärdom (istället för orutin) och så vet vi det till nästa gång. Besöka Marstrand gör man tydligen bäst höst, vinter och vår.

Nåväl. Vi stod inte direkt och föll med det där uteblivna besöket utan stack åter norrut längs E6:an. Efter tips från coachen landade vi på Laxbutiken i Ljungskile, ett vida omtalat mathak som serverar precis det som det är döpt efter – lax. Bland mycket annat. Vi fick dagens tallrik servade. Weltklasse. Inte bara för att vi faktiskt var rejält hungriga utan för att det sonika smakade väldans bra. Rekommenderas alltså varmt (även om man tar kallrökt, höhö).

Laxbutiken Ljungskile

Efter att sonika gått bet på dagens kulturarvsupplevelse och istället fått i oss en weltklasselunch så fick det helt enkelt bli sommarens sista saltvattensbad. Efter ännu ett tips från annat håll så hoppade vi över Unda och åkte iväg till ”mina” gamla hoods. I början av 90-talet härjade jag vid Gustafsberg när fotbollscupen Oddebollen avgjordes (och gör fortfarande) i slutet på juli. Den här gången pös vi förbi de nykritade fotbollsplanerna och kryssade oss fram till Lindesnäs och knallade ut till trampolinen på Rödön (inte Rödön alltså).

På en klippavsats ovanför det varma vattnet parkerade vi oss och tog med springande ben kliven ut för en luftfärd ner i Byfjorden, med Sunningeleden som kuliss och de förbipasserande skärgårdsbåtarna tuffandes en bit utanför oss. En liten avskild oas under solen och perfekt för oss som hellre hoppar i vattnet från ett par meter än att gå i från en strand.

Sommarens sista salta kallsupar inmundigades och livskvaliteten översköljde oss som om den aldrig gjort något annat. Fucking västkust. Amazing västkust.

Lindesnäs

Lindesnäs

Sista bilden: MC

Föregående inlägg
Nästa inlägg

4 KOMMENTARER

    • Ja, en vacker dag får det absolut bli en tur på Marstrand. Det var ju en perfekt dag för det rent vädermässigt men å andra sidan, att få hoppa från lite klippor utanför Uddevalla satt ganska fint det också. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.