Ett sista Hallon att plocka

Nu så. Jag ska bara avsluta det jag började med tidigare i sommar och som jag även har recenserat en gång till mer utförligt för inte så länge sedan. Då lovade jag dessutom att återkomma och det gör jag nu. Hallon goes north. Alltså riktigt riktigt nord.

Jag skyltade lite i förra inlägget om att tjänsten inte är gjort för Norrland och att det räckte med Värmland för att täckningen utanför städerna skulle försvinna. Jag tog i för kung och fosterland och stack vidare norrut. Förbi Arvidsjaur. Förbi Jokkmokk. Förbi Kiruna. Ut till vägs ände i Nikkaluokta. Då såg det ut så här.

Hallon - inget nät

Ja, det står Arvidsjaur för det var då jag senast hade den i upplåstläge så den fick synka positionen (då jag stängt av bakgrundsuppdatering för att spara batteri). Nu, i Nikkaluokta och där vägen avslutas i en parkering – niente, no net och ingen täckning what so ever. Så, ska ni till Kebnekaise rekommenderar jag således att ni har en annan operatör för mobila tjänster. Telias nät har exempelvis full sula i EDGE-nätet, vilket fungerade över förväntan.

Kontentan då, sett på det hela taget inklusive östkust, västkust, städer och längs vägar? Hallon är bra skit faktiskt och det är nästan så jag kan tänka mig en liknande lösning för kommande vistelser på annat ställe än hemma. Så mycket mer än 3G behövs egentligen inte på resande fot (HSDPA och upp till 7-10Mbit i praktiken alltså) och 20 gig räcker mer än väl för en månads frånvaro. Bra betyg alltså och betydligt bättre täckning än jag på förhand trodde.

Hallon får därmed fyra komma tre Drydianer av fem och en halv möjliga!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.