För 8,5 miljarder kan man…

…göra ganska mycket. Och det är så mycket som svenska folket enligt SBAB och deras förlustgenerator har förlorat hittills i år på att ha sina pengar placerade på värdelösa räntefria ”sparkonton”. I runda slängar en miljard per månad kastar vi bort, samtidigt som vi klagar på giriga bankdirektörer och miljardregn över koncernerna. Det är ju inte direkt så att vi gör något för att motverka det heller, om man ska tro siffrorna i generatorn jag länkar till ovan.

Så, vad gör man med alla dessa miljarder, om man nu haft dem? Tja. Det är inte så att man behöver plocka från backupkontot för att betala hyran, ansöka om mer kredit på Mastercard-kortet eller fundera på uppläggningskostnader på ett billån. Inte några sådana funderingar alls lär man behöva ha. Man kan snarare sätta sprätt på dem. Till exempel, med skrivande stunds siffror (8,5mdr):

  • Bygga en ny helt egen Allianz Arena.
  • Bygga en ny helt egen Emirates Stadium.
  • Köpa tillbaka Ronaldo till United. Ja alltså, för växelpengarna man får i näven efter att man byggt ovan nämnda arenor, eftersom man då skulle ha knappa miljarden kvar så här mot slutet av augusti. Lägg på en månad så kan vi casha Bale också och framåt jul så skulle vi kunna ha köpt hela PSG och halva Chelsea.
  • Köpa en sprillans Lamborghini Gallardo Spyder Cab för 1,4 miljoner. Varje timme. Dygnet runt. Varje dag. Året runt. Inklusive julafton, 1 maj och midsommar.
  • Bjuda 76000 personer, så många det ryms på Old Trafford ungefär, på var sitt säsongskort på just Old Trafford. I 14 år.
  • Köpa Beats av Apple för dubbelt och nästan tredubbelt mot vad de köpte dem för.

Så. Vad gör du för att dina pengar ska trivas allra bäst? Bränner du dem, har du dem på lönekontot eller har du placerat dem? Eller har du byggt en ny Allianz Arena i trädgården?

Allianz Arena

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.