Man vet att man är i Sverige

En rastplats mellan Dorotea och Vilhelmina. E45:an ligger kavlugn en söndagmorgon i början av augusti. En morgonfika med kaffe och bjudkakor från grannarna som önskat oss trevlig resa och lyckönskningar på vårt uppkommande äventyr. Förutom oss står en lastbil parkerad med en förmodad sovande chaufför. I övrigt en tom parkering. Helt tom. Tom.

Efter några minuter rullar en bil in. Samma ändamål som oss. En god kopp kaffe i förmiddagssolen. Eftersom vi befinner oss i Sverige är valet av våra vänners parkering föga förvånande. Temat är det samma som på bussar, hållplatser och andra socialt inbjudande locations. De väljer rutan allra längst bort från vår och borden allra längst bort. Socialbarometern slår i botten.

Man vet att man är i Sverige i alla fall. Hoppet lever dock. Motsatsen väntar.

Parkeringsplats

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.