En rastplats mellan Dorotea och Vilhelmina. E45:an ligger kavlugn en söndagmorgon i början av augusti. En morgonfika med kaffe och bjudkakor från grannarna som önskat oss trevlig resa och lyckönskningar på vårt uppkommande äventyr. Förutom oss står en lastbil parkerad med en förmodad sovande chaufför. I övrigt en tom parkering. Helt tom. Tom.

Efter några minuter rullar en bil in. Samma ändamål som oss. En god kopp kaffe i förmiddagssolen. Eftersom vi befinner oss i Sverige är valet av våra vänners parkering föga förvånande. Temat är det samma som på bussar, hållplatser och andra socialt inbjudande locations. De väljer rutan allra längst bort från vår och borden allra längst bort. Socialbarometern slår i botten.

Man vet att man är i Sverige i alla fall. Hoppet lever dock. Motsatsen väntar.

Parkeringsplats

1 KOMMENTAR

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här