Offentligtoalettsprincipen – helt rumsren?

Så här i roadtriptider. Ni vet. Långresa. Kaffet sitter som ett smäck och skänker sin doft i hela bilen. Men det rinner rakt igenom. Blåsan börjar bli en aning tajt. I ödemarkerna, det vill säga E45 mellan Östersund och civilisationen exempelvis, spelar det ju mindre roll. Stanna, hoppa ut i skogen och hala fram den (om man är utsmyckad med något att hala fram). Eller bara stå vid vägkanten och signalera åt lastbilarna att tuta när du är klar men inte polaren så att polaren ger ”fartränder” en annan innebörd.

Okej. Jag kan skippa detaljerna om ni vill.

Men egentligen är det ju fräschare med en riktig toalett. Då kommer den stora frågan; toaletterna på våra mackar längs vägarna – är de mer eller mindre som public service? Är det okej att enkomt stanna för att uträtta behoven och sedan pysa vidare utan att vare sig ha tankat bilen full med soppa eller ens ha köpt en lakris-Plopp för hutlösa 22 spänn? Hur är synen på den saken?

Så här: det måste vara okej såvida det inte framgår något annat! Jag har aldrig varit med om en mack som, likt restauranger i stan, har en skylt där det står att toaletten enbart är för kunderna. Alltså är det fullt legalt att ha mackarna för en enda sak om man så känner och dessutom helt gratis.

Hur ser ni på saken? Har ni något köpesamvete som prompt måste ”stödhandla” om det ska uträttas behov på en Statoil-mack mellan Ytterhogdal och Grums? Eller skiter ni sonika i det?

Offentlig toa

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Det verkar råda lite delade meningar om det i alla fall. Så länge mackägarna inte tröttnar och sätter upp en lapp så tänker jag nog köra vidare på det. Oftast blir det väl ändå så att man stannar av ett par anledningar till och i princip gör rätt för sig på ett eller annat sätt.

  2. Jag tänker väl att det borde gå jämnt ut mackarna emellan. På vissa mackar så både tankar man och köper kaffe (och ibland också glass, godis och någon tidning). På vissa mackar så utnyttjar man bara deras service med en toalett. En annan kund kanske gör precis tvärtom och då går det jämnt upp för dessa båda mackar 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.