Oskulden rök på ett bord i restaurangen

Idag så rök så ännu en oskuld. 2014 verkar vara året då flera nya ryker all världens väg. Sist gång det begav sig så skedde det med kläderna på. Den här gången också. Dessutom på en restaurang, på bordet där vi suttit och ätit fram tills då. Snacka om att ta ett ganska stort kliv ut ur komfortzonen. Men det var värt det.

Doggystylebag. Jag har aldrig bett om det på en restaurang förut. Inte någon annanstans heller för den delen. Lite obekvämt sådär. Dessutom äter jag oftast upp maten. Idag tog det dock tvärstopp. Pizzan var god men stor så varför inte ta med sig resten hem? Jag vet inte riktigt heller hur restaurangen ifråga ställde sig till det men man får förhoppningsvis inte stryk bara för att man frågar.

Ja, om man ber riktigt ställt så…

…svarade kyparen med ett listigt leende. Jag tror inte han heller var så bekant med frågan vad det verkade. Men varsin låda fick vi och hem kom det som var kvar. Och egentligen, varför ska det vara ett problem för? Så här.

  • Maten var god och mättande och jag vill gärna ha det jag faktiskt betalat för. Äter jag inte upp borde det rimligtvis kunna gå att få ta med.
  • Komplimangen i att vilja äta upp allt borde få vilken kock som helst att sträcka på sig.
  • Matsvinnet minskar. Jag kan bara ana hur mycket mat som slängs på restauranger runt om i stan landet Europa världen. Om fler applicerade doggybagen så skulle vi kanske spara några måltider.

Så. Ett steg ur komfortzonen. Jag kommer att göra det fler gånger. Gör det du också. Mer doggybag åt folket!

Pizza

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.