Utvecklas, bygga och leva

Jag har tjatat länge om att fler intressanta guldklimpar i Östersund borde utvecklas och göras någonting bättre med. Storsjö strand exempelvis, som nu ÄNTLIGEN verkar bli av och som förhoppningsvis leder till ännu mer byggande längs stråket och den sedan så länge fula och tråkiga Bangårdsgatan söderut. 2014 ska en central del av en stad inte behöva se ut så. Som sagt, det verkar vara på gång. Det är oerhört glädjande.

Det finns en annan liknande “stadsdel” som har samma industribetonade öde och det är i min “andra stad”, Vänersborg. Sanden och Vassbotten är ingen sexig åsyn när man rullar in till den annars så vackra vyn från Dalbobron men där har det nu dykt upp ett förslag som jag tycker verkar intressant. Läget som sådant är ju guldkantat med närhet till kommunikationer och även en direkt anknytning till citykärnan. Lägg där till en planerad strand med söderläge så kan de där bli riktigt trevligt.

Inte för att jag har någon större avsikt med att bo där, men jag tycker det är synd att centrala lägen med boendepotential bara står och förfaller. Därför är det spännande med projekt som Storsjö Strand-caset. Jag hoppas att även det här i Vänersborg blir av, eller något liknande. Området behöver det.

Sanden i Vänersborg

Bild: Från TTELA.se

På tal om andra boendesituationer. I Östersund håller den nyuppförda Fagerskrapan som bäst på att färdigställas, ett välkommet tillskott i en stad (som många andra) med boendebrist. Uppenbarligen är det ett väldigt stort intresse för lägenheterna där, eller som man på Sveriges Radio Jämtland väljer att uttrycka det:

Fagerskrapan

Det är ganska sorgligt när en enskild journalists subjektiva dilemman basuneras ut på det här sättet, lite extra när det kommer från Sveriges Radio och framförallt när nyproducerade lägenheter faktiskt är det som behövs. Lite objektivitet tack!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.