De som ser oss från ovan

Först av allt. Efter mitt fjällinlägg häromdagen har jag fått mycket cred för inspirationen och det är alltid trevligt att bli omnämnd som källa i det fallet! Svinkul är det verkligen, det värmer när ni läser och inspireras. Mången tack till eder!

Well. Till dagens poäng så, och den är (tyvärr) inte så religiös som rubriken kan antyda, däremot fortfarande väldigt innehållstrogen. Om att se saker från ovan. Det är väl inte någon nyhet direkt att jag är riktigt svag för kartor, vyer och annat spännande i den genren och då är det ju alltid kul när man snubblar över nya filmer, bilder eller webbtjänster. Idag exempelvis, när jag hittade den här fantastiska rullen från NASA – Inside the ISS – Expedition 38 Earth Observations. Drygt tre minuters film från ISS och dess passage över planeten Tellus, med stora som små städer och landmärken i blickfånget.

En stund senare ramlade jag in på en annan intressant tjänst, TravelByDrone.com, som listar drönarfilmer från hela världen. Även några stycken från Östersund, Jämtland och trakterna här uppe. Helt klart värt ett besök och som vanligt på Tuben är det alldeles för lätt att hitta fler filmer, än fler filmer och efter det ytterligare några fler filmer. Två timmar senare undrar man var tiden tog vägen…

Travel by Drone

Den tredje och sista tjänsten jag bjussar på den här aftonen går då även den självfallet i kartornas och flygbildernas tecken. ISS Exps 40 & 41 visar bilder tagna från rymdstationen ISS och varje knappnål på kartan visar en bild som är publicerad på Twitter. En ständigt växande skara bilder får vi anta och här finns det riktigt fint material, bland annat en över Danmark, södra Norge och vår egen västkust.

ISS Photos

Så, vad gör jag själv en kväll som denna? Lånar en 70-200-glugg och fångar den nästan nästan fulla månen som seglar upp över Östersund och lyser upp kvällshimlen, medan höstfärgerna sakta försvinner i höstmörkret som faller över staden.

Månen
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.