Sex veckor senare

Idag är det sex veckor sedan. Vi tog en topptur på över tretton timmar och klev upp på Sveriges högsta berg. Efter sju timmars vandring var toppen avklarad och vi började, redan väldigt trötta, den långa vandringen tillbaka till fjällstationen. Pepp och ett jävla huvud är det som krävs för att hålla ångan uppe under strapatser av den här typen.

Idag är det sex veckor sedan. Jag tittar till telefonen vid Kebs toppstuga på vägen ner och läser ett SMS jag tagit emot. ”RING UPP MIG! DET GÄLLER DIN BROR!”.

Ähmenförihelvete, sluta…

…var min första tanke. På 1900 höjdmeter, minst fem-sex timmar tillbaka till fjällstationen och som ganska slutkörd fysiskt vill jag aldrig ha sådana SMS. Jag vill aldrig någonsin ha sådana SMS under några som helst omständigheter. Ett redan slitet huvud bröts ner ytterligare en bit och en redan lång tillbakavandring blev ännu längre. Trötta ben blev ännu tröttare och det ihärdiga regnet blev än mer ihärdigt. Det var i alla fall känslan. Men jag var hel, oskadd och vid liv. Var han det?

Efter ett otal samtal och SMS på en raspig EDGE-uppkoppling på tillbakavägen fick jag tillslut klarhet i att mannen jag växt upp med hade klarat sig med ett brutet lårben, bäckenfraktur och att ett par ryggkotor fått sig några repor. I något som kunde ha slutat betydligt värre. Han lät inte helt kaxig på kvällen när vi tillslut fick telefonkontakt och jag ironiskt buttert frågade honom…

Går det bra för dig eller?!

…avdelningen ”vänliga saker man säger till någon som varit nära att slå ihjäl sig” några timmar tidigare.

Idag är det sex veckor sedan. Broderskeppet, som nu hoppar fram på kryckor, har haft en osannolik tur och mitt i alltihop visat upp ett jävla huvud under smärtor, sjukhusvistelse och rehab. För någonstans finns det något som hägrar i horisonten. Jag anar vad det är.

Ett fallskärmshopp. Vad annars?

Med detta vill jag också passa på att tacka alla som på något sätt bidragit med lyckönskningar, otaliga sjukhusbesök och hjälp på olika sätt. Det har varit värt sin vikt i guld!

Tack!

Fallskärmshopp

Foto: MF

Uppdatering:
Sex veckor är det idag, inget annat.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.