Jag vill gynna centrumhandeln – egentligen

Jag tycker om handeln i city. Gågatan i Östersund är mer livfull än många andra städer i samma storlek (läs: Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla som ligger mig närmast om hjärtat plus Sundsvall då, för att nämna några exempel) och det är en lyckoträff att Lillänge köpcentrum, än så länge, inte har utarmat centrumhandeln helt och hållet. Jag kan dock anta att många butiker förmodligen går ganska knackigt, förvisso utan några andra belägg än det som framkommer i media.

Men. Vi konsumenter då? Hur ska vi agera? Jag kan ta mitt allra senaste, mest purfärska, exempel nu när FIFA 15 släpps i dagarna. Game har en butik på gågatan och eftersom jag vet att de även byter in äldre spel så begav jag mig dit för att forska lite i saken. Och visst, för 445 kronor kunde jag få FIFA15 till Playstation 4 om jag samtidigt bytte in förra årets utgåva. Inga problem, eftersom jag ändå inte vare sig vill eller kommer att kunna spela ett PS4-spel på en PS3-maskin. Själva konsolen tänkte jag köpa separat och Prisjakta innan tillslag.

Bara för sakens skull så frågade jag Game förra veckan om det skulle komma någon bra deal på ett paket med FIFA och själva konsolen, varav jag blev ombedd att återkomma den här veckan. Idag fick jag detaljerna; 4199:- för en PS4, exklusive FIFA. Totalsumma? 4644:- svenska kronor inklusive att jag byter in FIFA14. Hänger ni med så här långt med inbyten och annat? Bra.

Efter lunch och besöket på Game fick jag ett Facebook-meddelande från en kompis. ”Såg du denna?”. Nej, inte innan. Men då gjorde jag det.

FIFA 15 hos cdon.com

Hur mycket jag än vill motivera mig till att handla lokalt och gynna handlarna på gågatan så blir det svårt i det här fallet. 654 spänn är helt enkelt i mesta laget och för det får jag både en extra handkontroll och pengar över när jag är färdighandlad i en nätbutik ”nära” mig. Samtidigt förstår jag svårigheten att konkurrera med ett pris som ovan och Game i sig är ju från början inte direkt kända för låga priser på sina produkter. Inte heller Elgiganten, som finns lokalt, kan matcha det utan landar i slutändan på ungefär samma prislapp som nämnda Game.

Jag vet inte riktigt var jag drar gränsen när det hellre shoppas lokalt än online men i det här fallet var den passerad med ganska god marginal. Tråkigt men ack så sant.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.