På älskade Frösö ängar

För en vecka sedan satt jag mätt och belåten på Flippin’ Burgers, jädrans nöjd över Tough Viking-prestationen tidigare på dagen. Och. En vecka senare. Idag lördag. Ingen rast. Ingen vila. Jag satte mig med Google Earth en sväng i förmiddags för att rodda ihop ett vettigt tvåtimmarspass. Linjalverkyget åkte fram och en stund senare hade jag en lämplig runda på drygt två mil. En ungefärlig baklängesversion av cykelrundan Frösö kort, som jag gjort så många gånger.

Ut sprang jag. Laddad med vätskebälte med saltsockervattnet och dubbel följeslagare på cykel första halvmilen. Klarblå himmel. Knappt en vindpust. September i sin allra bästa skepnad med den där speciella luften som är så lätt att andas. Jag kände knappt en tendens till trötthet första milen, när Frösöns ängars fjällutsikt pumpade mig full på energi, när skogsstigarna slingrade sig upp och förbi Sommarhagen och när hela Storsjön bredde ut sig nedanför mig vid Frösö kyrka.

Jobbigare blev det dock. Den olidligt långa och raka grusvägen från Vagle-trakterna upp till Berge var en smula seg, framförallt när det redan fanns 13 sprungna kilometer i benen. Tempot var inte högre när jag en knapp kilometer senare nådde toppen, ungefär hundra höjdmeter upp. Belöningen kom när jag i nedförsbacken löpte in på Fröjavägen och mer civiliserade trakter, allt medan VIR901V från Tokyo till London lämnade sina kondensstrimmor efter sig elvatusen meter upp.

Två timmar skulle passet ta. När jag touchar portens dörr och stannar klockan gör jag det på drygt 21km. Och 2:00:31. Tajmingen i det. Nu sitter jag med ganska skön värk i benen och en sådan där fysisk trötthet som sitter som ett smäck. Den här lördagskvällen kommer inte att bli särskilt sen…

Frösö ängar

VIR901V A340

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.