Ur-invånare och Schweizerostar

Researchjobbet intensifieras och resan till Genève och Schweizerostarnas förlovade land med alla dess ur-invånare rycker närmare. Hotellet är bokat och för att spetsa till det lite så blev det mitt i redlight-kvarteren. Krydda tillvaron? Typ. Nåväl. Staden är ju inte en turiststad i den bemärkelsen som säg Paris, London eller New York men väl en världsmetropol vad gäller internationella organisationer samt närheten till alperna. I FN-kåken tänker vi dock inte hänga nämnvärt så frågan är: vad gör man i stan en hösthelg 2014? Det här är mina förhandsspaningar.

En tidig löprunda
Det perfekta sättet att bekanta sig och orientera sig i en ny stad är att dra ut på en morgonrunda i löparskorna. Man ser hur stan vaknar, man ger sig själv koll på gator, vädersträck och potentiella eller planerade besök och så givetvis – man får träningen! Plus att frukosten smakar betydligt bättre när man är nytränad och nyduschad. Minus för att man måste släpa på löpardojjorna, subpotimalt om man som vi bara reser med handbagage.

Gamla stan
Det är ändå något med äldre delar av vackra städer och även Genève är förädlad med just en sådan stadsdel. Här finns exempelvis Place du Bourg-de-four och Katedralen St-Pierre, plus en hög med charmiga torg och sköna matställen.

Geneve

Jet d´Eau
Ska enligt uppgift vara en av världens högsta vattenfontäner och ja, då ska den äras med ett besök. Jag kan dessutom så här på förhand tänka att vattenlinjerna i stan kommer vara ganska populärt. Blicka ut över en vacker sjö och med Alperna som kuliss. Ja tack.

Geneve

Place des Nations
Här håller de till, höjdarna i många internationella organisationer. Ligger lite åt “fel” håll sett från stadskärnan sett men lyckligtvis är Genève ingen jättestad som de jag nämner ovan. En halvtimme ska det ta att gå från kärnan och hit och det är ju inga större tidsspann vi talar om. Kan vara värt ett besök.

På hyrcyklar runt i city
Vi tänkte först en segway-runda, som låg på att-göra-listan redan i München förra året men som aldrig blev av. Dock, skillnaden i hyreskostnad för en sådan kontra en cykel är ungefär 100%. Det ska, mot deposition, gå att hyra cykel gratis i fyra timmar, därefter följt av en mer eller mindre icke-kostnad.

Patek Philippe-muséet
Klocksevärdheter i Schweiz är lite som att dricka afternoon tea i London, äta bratwurst i Thüringen eller hyra den mest bränsleslukande bilen i staterna. Fråga Apple förresten, om det där med klockinspiration. Och för mig som tidsoptimist kanske det här är historielektionen jag behöver…

Aiguille du Midi
Vänta nu, det är nio mil till Chamonix! På cykel? Segway? Nej, vi tänker oss en hyrbil till den franska sidan och djupare in i Alperna. Chamonix är nedplitat på agendan, för att få en riktig close-up på snöklädda toppar och ta linbanan upp till Aiguille du Midi, med sina 3800 meter över havet. Älskar man vyer och höga berg så gör man…

Vad det blir återstår att se, det lär antecknas lite mer framöver för att sy ihop det mesta av det bästa utan att för den delen hetsa runt allt för hårt. Det är ju ändå semester.

Omslagsbild: Google Maps, Geneve Image & Video Gallery
Bilder: Geneva Image & Video Gallery © RadeRoof 

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här

Vinterinspiration

ICEHOTEL

BJÖRKLIDEN

LÅNGFÄRDS- SKRIDSKOR

IDRE HIMMELFJÄLL

TOPPTUR