Den där latheten skrämmer mig

Sent from iPhone

Jag får e-post ibland. Från mer eller mindre kända avsändare. Med mer eller mindre udda signaturer. Bland annat…

Skickat från min iPhone, ursäkta eventuella stavfel

Vafalls? Det här kanske en av de tramsigaste signaturerna som vi får dras med idag. Avsändaren försöker alltså legalisera eventuella galenskaper i innehållet genom att skylla på den smarta (dumma?) telefonen, istället för sin egen lathet.

BREAKING! Det är ingen ursäkt!

Det är bara ett dåligt argument för att antingen dölja sin usla språkkunskap, alternativt en rökridå för sitt ointresse i att delge mottagaren ett läsbart och korrekt brev. För i slutändan, om det dräller med stavfel och annat, vad finns det då i innehållet som jag faktiskt kan lita på? Är exempelvis klockslaget korrekt? Vilka är Anna och imanen? Och var ligger Störiga Kyrkan?

Ja, vi stavar alla fel ibland. Det händer. Även jag (det där tog emot, ja…) men att lägga en permanent bortförklaring och främja sin lättja? Då är det enbart ett otyg. Så, gör er själva en tjänst. Ta bort signaturen (ersätt med en vettig!) och korrekturläs texterna istället. Det sparar både avsändaren och mottagaren tid på.

Tack på förhand, krama varandra i trafiken och ha en trevlig helg!

Det här inlägget skrevs i WordPress och är troligtvis helt rättstavat. Om inte, så tänker jag ändå inte skylla på vare sig en iPhone, WordPress, Macbooken, vädret, halvmånen eller något annat. 

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Numer kan man ju installera ett bättre tangentbord på iOS, det lär kunna minska antalet oavsiktliga fel avsevärt. Apples tangentbord var det absolut sämsta med iOS.

    • App app app, Markus. Du är farligt nära gränsen till att skylla på telefonen nu. 😉

      De, eller snarare de, jag vill komma åt är de som bara skiter i hur de stavar och skriver.

  2. Ja, jag vet. 😉

    Men med bättre tangentbord blir det förhoppningsvis bättre språk även från de som inte är så noga med att korrekturläsa sina mobilalster. Har själv åkt på autokorrigerade fel mer än en gång, vilket man alltid upptäcker först efter att man tryckt på skicka.

  3. Ja, standardtagentbordet i iOS8 har faktiskt en ganska irriterande sak, som dock märks direkt, och det är att mic-knappen sitter precis bredvid blanksteg. Vet inte hur många gånger jag kommit åt den istället för just ett mellanslag.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.