Adobes fotografipaket – för alla skapande själar

Jag måste lite snabbt bara tipsa om ett riktigt bra programpaket som jag nu har kört i snart ett år. Eftersom det blir en hel del redigering och förvaltning av bilder och ett gigantiskt bildarkiv att hålla koll på så har både Photoshop och Lightroom från Adobe varit givna kamrater några år. Förra året, när de nya CreativeCloud-versionerna (CC) släpptes, drog Adobe igång med prenumerationstjänst av applikationerna – Adobes fotografipaket. Kort och gott, istället för att köpa dem för tusentals och åter tusentals kronor så hyr man dem nu istället.

För oss som inte behöver hela kittet med Illustrator, Indesign och så vidare så har de nu då ett Fotografipaket beståendes av enbart Photoshop och Lightroom. För det här minikalaset vill de tillsvidare ha 105:- 120:- per månad (från 6 mars 2017), helt klart mycket prisvärt. I början var det här ett erbjudande som gällde under begränsad tid, fram till senaste årsskiftet, varpå det blev förlängt till sista mars följt av… en permanent prislapp från och med juni 2014. Å andra sidan, de kan ju lika gärna höja priserna i morgon också men då det här verkar ha blivit en succé så är det föga troligt, med reservation för förändrade valutakurser.

Adobe fotografipaket

Vad innebär då prenumerationstjänsten? Kort och gott:

  • Man hyr programmen och i början av varje månad drar Adobe pengarna från ett betalkort man angivit.
  • Photoshop, Lightroom (inklusive Mobile för exempelvis iPad), Bridge och ett par gig molnlagring ingår. Fullt tillräckligt för de flesta gissar jag.
  • Man har alltid senaste versionerna. För inte så länge sedan uppdaterade jag till CC 2014 utan att behöva köpa något tillägg eller dylikt.
  • CC-appen ligger alltid och letar uppdateringar, man missar med andra ord inget.
  • Precis som tidigare har man trial-versioner där man får testa andra applikationer under en begränsad period (30 dagar som standard).
  • Om prenumerationen upphör så har man inte heller tillgång till programmen.

Så. Adobes fotografipaket. Prisvärt? Prisvärt. Om man jobbar med bilder frekvent men sitter med något gammalt rat idag så är det här grejen.

Lightroom 5

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

    • Ja, för att vara en väldigt hårt kritiserad tjänst från början till en succé? För mig är priset helt avgörande i fallet. 105:- per månad är så överkomligt att det bara är direkt tramsigt att försöka komma över det på ett… ehum, annat sätt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.