300 000 kan inte ha fel

Jag prenumererar inte på något magasin och få klubb- eller föreningsmedlemskap erbjuder pappersvarianter nu för tiden (känns det som). Ett undantag finns ändå och det är tack vare medlemskapet i STF som tidningen Turist landar på golvet innanför dörren fem-sex gånger per år. Ett nöje! Det är ofta många och välskrivna reportage, vackra bilder och inspirerande material som dessutom täcker hela Sverige! I nummer 5 till exempel. Ett axplock här.

En sak innan bara. Magasinet i sig är en anledning att bli medlem i STF, utöver de erbjudanden och rabatter man får på köpet. Det anser både jag och de övriga 95% av medlemmarna som plöjer igenom varje nummer från pärm till pärm.

En absolut sista sak till. Sverige är fantastiskt. Inte bara att leva i utan även att turista i.

Jämtland på smala stigar
Om att ta med cykeln till fjälls. Det här är helt klart inspirerande och en liten (?) tripp jag är sugen på att göra är att utgå från Storulvån och dra mot Sylarna. Det är långt till sommaren men det är aldrig för tidigt att skaffa mål. Det bästa av allt är att det i princip är nästgårds. Dessutom, jag måste snart skaffa bättre erfarenheter på området än den svinkalla turen till Visjön för några somrar sedan

MTB i Jämtland

Det andra Abisko
Om det som många turister inte ser. Forskning, gränshandel, vardagen och vyerna.

Det andra Abisko

På jakt efter Sveriges högsta vattenfall
Var faller vattnet högst? Det beror på hur man ser det. Dessutom visade det sig här för mig att ett väldigt högt men både ”okänt” och namnlöst fall ligger i Keb-massivet. Om Nordtoppen blir av så är det ju läge att researcha sig fram dit.

Sveriges högsta vattenfall

Bodils goda mat
Om det Jämtlands-lokala matprojektet Eldrimner. Det är alltid kul när närproducerad mat från andra sidan viken får nationell uppmärksamhet så här. Vackert!

Bodils goda mat

Samtliga bilder är från Turist #5 2014. Magasinet finns att köpa löst på exempelvis Pressbyrån för endast 49:-.

Föregående inläggFem frågor, fem svar
Nästa inläggDubbelt upp, Manchester!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.