Det där med kortbetalning – igen

Som bekant så bokades det flygbiljetter till Manchester häromdagen. Jag önskar ibland att det var ett direktflyg, för minimalt strul, men eftersom inget flygbolag ännu fattat tycke för direktlinje från Östersund till Manchester (…) så får det helt enkelt bli via en eller ett par andra lufthamnar. Via flygresor.se hittade jag efter några ”om” och ett antal ”men” en rutt som verkade rimlig och efter en snabb översyn av ombud så föll valet på Ticket.se, ett välrenommerat företag jag haft att göra med förut.

Jag blåste igenom hela proceduren på deras sajt, i sig inga konstigheter och priset jag fått från flygresor.se hängde med (nästan) hela vägen. Ja, fast Ticket flaggar på sin sajt för att det är ett rabatterat pris som anges men jag ska ju ändå betala med kort så vad kan gå fel? I sista steget kommer jag till betalningen och där erbjuds det ett antal olika alternativ, vilket naturligtvis ger större valfrihet. Så bra, tänker jag!

Men. För mig som vill betala med ett eget betalkort här och nu blir det lite värre. Ticket är inte de första och definitivt inte de sista som försöker smussla till det med rabatter och dylikt, för att i slutklämmens sista refräng ändå dribbla bort den. Och jag tycker det är ganska fult, även om det förmodligen finns värre exempel där ute. Hur? Så här.

Ticketfaktura
Här får man en rabatt som dock ganska snabbt äts upp av en fakturaavgift. Dessutom tillkommer både en uppläggningsavgift på 444:- (!) plus administrationsavgift. Slutpriset blir alltså markant dyrare, trots att man ”fått” rabatten.

Ticketbetalning

Delbetalning
Betalar jag resan direkt på första fakturan undkommer jag uppläggningsavgiften men åker på en månads administrationsavgift. Jag får alltså rabatten men priset blir fortfarande högre än vad som framgår på sidan.

Ticketbetalning

Direktbetalning via bank
Well, här får man faktiskt rabatten (vad det verkar, jag har inte testat att gå vidare) men vad hjälper det om man har någon annan bank än de som anges? Därmed inget som helst alternativ klockan 23 en fredagkväll när bank-Sverige har tagit helg.

Ticketbetalning

Ticketkort
Här får man väl ändå rabatten eftersom det inte framgår något annat? Nja. Lusläser man det finstilta om Ticketkortet så framgår det tillslut att det blir en aviavgift på 35:- samt en uppläggningsavgift på, i mitt fall, 145:-. Då är också ordinarie pris övertrasserat med några kronor och så var rabatten borttrollad.

Ticketbetalning

Kreditkort
Äntligen. Mitt betalningsalternativ och mitt laddade betalkort åker fram, cash is king och allt det där. Men. Vänta lite. Här har man ingen rabatt över huvudtaget, trots att det här borde vara det smidigaste och enklaste sättet för mig som kund. Noll står det och noll blir det följt av att ordinarie pris är det som dras från kortet.

Ticketbetalning

Och här kommer då min fråga till Ticket – varför? Det känns, helt utan vetskapen om spelet bakom era kulisser, helt orimligt. Jag trodde att vi hade kommit ifrån det där tramset med kortavgifter och dylikt. Jag kan göra en säker betalning med mitt VISA eller Mastercard och är beredd att kasta mina pengar efter er. Låt mig då göra det utan att för den delen straffas för att jag inte vill snärjas upp i era avbetalningsvarianter.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Jag undrar varför direktbetalning via banken inte är alternativ kl. 23:00 på en fredag kväll? Jag har använt det många gånger och det fungerar när som helst 🙂

    • Ja, själva betalningen fungerar garanterat när som helst. Men att byta bank en fredagkväll klockan 23 till någon av de som faktiskt fungerar att betala med (Länsförsäkringar Bank gör det inte) är värre. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.