Fem saker som rubbar min vardag

Det är ganska så trevligt (dagens underdrift) att läsa andra bloggar för alltid finns det något inlägg som ger uppslag till egna inlägg och hela paketet. Precis som häromdagen, när Stina tipsade om den där otrendiga Facebookgruppen med smutsiga hem. Så, jag knycker en idé även idag och den här gången från Emma, som nu i november har sparkat igång sin kreativitet efter lite bloggtorka det senaste. Det där med teman är för övrigt bra skit för kreativiteten har jag märkt och jag började ju själv med det tidigare år när jag hoppade på Blogg100-projektet (still going strong – snart 300!), plus temat i temat när jag kickade igång Throwback Thursday mitt i alltihop.

Hur som helst. Det jag tänkte komma till var att jag idag bara hoppar rakt in i samma utmaning som Emma kör. Bara idag alltså. Dag 21. Det innebär…

fem saker jag blir irriterad på i vardagen. Off we go, ocensurerat och allt.

  1. Folk som börjar packa ihop sina prylar på ett gympass innan passet är slut. Ge fan i att dyka upp alls om ni nu måste spara in den där minuten ni knappt vinner på att störa oss andra som är där för att träna (!). Jag har avhandlat det förut. Jag gör det här. Jag lär förmodligen göra det igen. Avgå bara!
  2. Människor som inte stänger skåp och dörrar efter sig. Hur jävla svårt är det att stänga den där skåpsluckan en nyss öppnade eller trycka igen luckan till kompostlådan i köket om en nu använt den? Otyg. Det krävs enligt ryktet runt 19 i IQ för att stänga en dörr. Jag kan sätta en tia på att samtliga i min vardagliga närhet kvalar in över den gränsen. Med råge. Så var ligger egentligen problemet? Avgå bara!
  3. Batteritiden på min iPhone 5S. Förmodligen jättebra om man bara ringer lite samtal eller lyssnar på offlinemusik. Värdelös för mig som använder den frekvent till ungefär allt. Mobilerna behöver inte bli så mycket tunnare, satsa på att ge oss konsumenter batteritid som man inte behöver skämmas över. Well. iPhone 6 Plus nästa? Den må vara tunn men den rymmer lite kräm också tack vare storleken. Måste köpa en handväska att ha den i först. Avgå bara!
  4. Folks allmänna oförmåga till att följa basic vett och etikett i trafiken. Blinkers finns på alla bilar – använd den. Högerregeln finns noterad i trafikförordningen – läs på om du känner dig osäker. Annars – avgå bara!
  5. United-hatare. De följer inget lag, de älskar inget lag, de hatar bara United. Ovanligt många har vaknat till liv de fem senaste kvartalen. Avgå bara!

Men det finns en bonuspunkt också, som överskuggar allt annat. Ohotad etta. Helt ohotad.

  • Vertikala filmer. Bara för att en telefon är i stående format så betyder det inte att man ska nyttja det tillståndet för film. Har du NÅGONSIN tittat på en biofilm vertikalt? Har du någonsin sett en nyhetsändning i 9:16-formatet istället för 16:9? En fotbollsmatch på TV? Reklamavbrotten? Nej, nej, nej, nej och nej. Samt nej. Plus nej. Otyg! Sluta bara! Avgå alla! Men innan ni avgår, se det här Youtube-klippet (en gång till).

Fem irriterande saker

Så. Jag tycker vi håller där för idag, som Glans sa. Stört skönt att få rensa luften en aning så skiten inte följer med in i helgens underbara och problemfria aura som ska kryddas med träning, fotboll och festligheter. Då kör vi!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

  1. Haha! Hellre samma irritationsmoment varje dag än att leta nya varje dag, tycker jag som optimist. Och instämmer i alla ovan utom möjligen 5:an. Om jag inte byter ut United mot Leksands IF. Då håller den också.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.