Jag är en av de djävlarna

Jag har stört mig på dem. Deras närvaro har irriterat mig. Deras skrik på uppmärksamhet har belastat mitt sinne under tiden jag tvingats umgås med dem.

Och nu har jag blivit en av dem.

Lär känna dina fiender heter det tydligen och ja, det finns såklart en viss sanning i det påståendet. Men jag vet inte om jag blivit vän med dem än. Jag kom dock på mig själv vara en av dem häromdagen.

Stön-och-stånkarna på gymmet.

Det tar emot att erkänna det men faktum kvarstår. På senaste HIIT-passet igår kom jag på mig själv. Där stod jag i övning efter övning och frustade som den dalsländska oxe jag (egentligen inte) är. Sanningen är dock den att jag vare sig skriker efter uppmärksamhet eller försöker spotta på mina medtränare när jag stånkar ut saliv under brinnande övning. Jag tränar helt enkelt bara. Och helvete, tar man i det man orkar och har så måste man andas. Ibland högt, ibland inte. Men energin ska ut, precis som svetten och någonstans så kommer stön-och-stånkandet fram, tillsammans med mjölksyra och kräkkänslor.

Har jag bytt sida? Det är nästan så jag undrar, för nu funderar jag ju stilla – de som inte frustar, stönar, stånkar, svettas och lever fan – tar de inte i? Och de som stönar och stånkar även i duschen efteråt (sanning, mycket ska man höra medan man byter om efter ett pass), vad är det om?

Jag oroar mig starkt för nästa steg, där jag går från skeptism till noll självinsikt över att köra selfies i gymspegeln. Under tiden man gör en övning. Den utvecklingen av gym-evolutionen hoppas jag livet besparar mig…

Träningsdjävulen

Föregående inläggUpp över mina öron
Nästa inlägg18 til I die
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Komfortzonen. Det handlar väl om att bekanta sig mer med den och dess ytterzoner. Jag jobbar på det och ser att även du gör det! Kämpa! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.